Suolaisia piirakoita on kiva tehdä juhliin ja ne yleensä häviävät melko
nopeasti. Jos vieraita on yli 10, niin melkeinpä kannattaa varalta tehdä
kaksi piirakkaa, jotta varmasti riittää. Riippuu tietty onko tarjolla
muutakin suolaista ym. Toki tällaisen piirakan voi tehdä myös perheelle
esim. lounaaksi.
Piirakkapohjan voi tehdä joko valmistaikinasta tai käyttää esim. tätä reseptiä. Jos käytän valmistaikinaa, ostan yleensä jotain ruistaikinaa tai vastaavaa. Nämä voi yleensä myös helposti kaulita. Ruistaikina passaa suolaiseen piirakkaan melkeinpä paremmin kuin tavallinen pelkkään vehnäjauhoon tehty pohja. Jos taikinan tekee itse, kannattaa siihenkin lisätä osa jauhoista esim. graham- tai ruisjauhoja. Vehnäjauhoja on kuitenkin hyvä vähän olla mukana, jotta taikinasta ei tule liian murenevaa. Taikinan voi joko kaulita tai painella käsin piirakkavuokaan. Vuokaa voitelen yleensä hieman rasvalla.
Täyte:
400g jauhelihaa
½prk ruskeita papuja
salsaa
guacamolea
taco maustetta
1,5dl vettä
jalapenoja
juustotortillasipsejä
1dl kevyt ruokakermaa/maitoa
1muna
pippuria
paprikamaustetta
Ruskista jauheliha. Lisää vesi, taco mauste ja pavut. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt. Levitä esipaistetulle pohjalle salsaa ja guacamolea. Lisää jauheliha. Sekoita kerma, muna ja mausteet keskenään ja lisää piirakan päälle. Lopuksi ripottele pinnalle jalapenoja ja tortillasipsejä.
Paista 180-200asteisessa uunissa 35-40min. Anna jäähtyä.
Gluteenittoman pohjan voi tehdä esim. tällä reseptillä:
100g margariinia
2dl gluteenitonta jauheseosta
2rkl vettä
½-1dl juustoraastetta
ripaus suolaa
Nypi rasva, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Lisää juustoraaste. Gluteenittomaan pohjaan on hyvä laittaa vähän lisämakua, jotta se maistuu jollekin. Muuten toimii kyllä yhtä hyvin. Taikina kannattaa levittää vuoan pohjalle käsin, ei kaulitsemalla.
Kutsuille tien myös Ferrero Rocher kakun ja Vesiputoustäytekakun.
Hyvältä näyttää ja kuulostaa tämä piirakka. Vesiputoustäytekakku...kuulostaa jännältä. Onko siitä kuvaa?
VastaaPoistaUnohdin ihan, että noista kakuista tulee postaus myöhemmin! =D On monta postausta julkaisujonossa ja menee joskus tekstit sekaisin. Vesiputouskakkukin julkaistaan piakkoin. ;)
PoistaKivaa, että sulta löytyi ohje suolaiseen, gluteenittomaan piirakkapohjaan! Otan sen niiiin paljon mieluummin sun blogista, kuin jonkun toisen. Aina voi olla varma, että leipomus on maistuva ja onnistunut (jos reseptistä on kiinni :D ).. ♥
VastaaPoistaIhana, kiitos <3
Poista