Tex mex piirakka



Suolaisia piirakoita on kiva tehdä juhliin ja ne yleensä häviävät melko nopeasti. Jos vieraita on yli 10, niin melkeinpä kannattaa varalta tehdä kaksi piirakkaa, jotta varmasti riittää. Riippuu tietty onko tarjolla muutakin suolaista ym. Toki tällaisen piirakan voi tehdä myös perheelle esim. lounaaksi.

Piirakkapohjan voi tehdä joko valmistaikinasta tai käyttää esim. tätä reseptiä. Jos käytän valmistaikinaa, ostan yleensä jotain ruistaikinaa tai vastaavaa. Nämä voi yleensä myös helposti kaulita. Ruistaikina passaa suolaiseen piirakkaan melkeinpä paremmin kuin tavallinen pelkkään vehnäjauhoon tehty pohja. Jos taikinan tekee itse, kannattaa siihenkin lisätä osa jauhoista esim. graham- tai ruisjauhoja. Vehnäjauhoja on kuitenkin hyvä vähän olla mukana, jotta taikinasta ei tule liian murenevaa. Taikinan voi joko kaulita tai painella käsin piirakkavuokaan. Vuokaa voitelen yleensä hieman rasvalla.

Täyte:
400g jauhelihaa
½prk ruskeita papuja
salsaa
guacamolea
taco maustetta
1,5dl vettä
jalapenoja
juustotortillasipsejä
1dl kevyt ruokakermaa/maitoa
1muna
pippuria 
paprikamaustetta

Ruskista jauheliha. Lisää vesi, taco mauste ja pavut. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt. Levitä esipaistetulle pohjalle salsaa ja guacamolea. Lisää jauheliha. Sekoita kerma, muna ja mausteet keskenään ja lisää piirakan päälle. Lopuksi ripottele pinnalle jalapenoja ja tortillasipsejä. 
Paista 180-200asteisessa uunissa 35-40min. Anna jäähtyä. 

Gluteenittoman pohjan voi tehdä esim. tällä reseptillä:

100g margariinia
2dl gluteenitonta jauheseosta
2rkl vettä
½-1dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Nypi rasva, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Lisää juustoraaste. Gluteenittomaan pohjaan on hyvä laittaa vähän lisämakua, jotta se maistuu jollekin. Muuten toimii kyllä yhtä hyvin. Taikina kannattaa levittää vuoan pohjalle käsin, ei kaulitsemalla.


Tässä vähän synttäritarjoiluja. Macaronsien ohje löytyy täältä. Keksit täältä.

Kommentit

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa tämä piirakka. Vesiputoustäytekakku...kuulostaa jännältä. Onko siitä kuvaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin ihan, että noista kakuista tulee postaus myöhemmin! =D On monta postausta julkaisujonossa ja menee joskus tekstit sekaisin. Vesiputouskakkukin julkaistaan piakkoin. ;)

      Poista
  2. Kivaa, että sulta löytyi ohje suolaiseen, gluteenittomaan piirakkapohjaan! Otan sen niiiin paljon mieluummin sun blogista, kuin jonkun toisen. Aina voi olla varma, että leipomus on maistuva ja onnistunut (jos reseptistä on kiinni :D ).. ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3