Ystävänpäivän fantasiapikkuleivät




Tein ystävänpäiväksi pikeerillä koristeltuja pikkuleipiä. Pikeeri on tosi näppärä myös kakkuja koristellessa, kun tarvii tehdä pikkutarkkaa työtä. Esim. tässä ristiäiskakussa ja tässä vuosipäiväkakussa pursotukset ovat pikeeriä. Fantasiapikkuleivät tein tällaisella ohjeella:

20kpl

125g voita
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl maissijauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää loput aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi viilentymään. Ota taikina jääkaapista ja pehmennä sitä käsissä hieman. Kauli vehnäjauhojen avulla noin ½cm paksuiseksi levyksi ja ota sydämenmuotoisella muotilla palasia. Paista keksejä 200 asteisessa uunissa keskitasolla 6-8min. Anna jäähtyä hetki pellillä. Siirrä keksit varovasti etteivät ne murene.


Valmista yksi satsi kiinteämpää pikeeriä ja yksi satsi löysempää. Katso tarkemmat ohjeet ylläolevasta linkistä. Itse teen usein niin, että tuplaan reseptin ja otan puolet löysästä pikeeristä talteen. Sen jälkeen lisään loppuun pikeeriin lisää tomusokeria ja teen siitä kiinteää. Jaa pikeerit kolmeen osaan ja värjää haluamillasi elintarvikeväreillä. Pursota keksien reunat ensin kiinteämmällä pikeerillä ja anna kuivua. Tähän pursotukseen käy parhaiten pienin pyöreä tylla mikä löytyy, mutta nurkasta auki leikattu minigrip pussikin käy.
 

 Levitä löysää pikeeriä keksien päälle. Löysän pikeerin levitän usein nurkasta auki leikatulla minigrip pussilla. Levitysapuna voi käyttää esim. cocktailtikkua. Osan koristeluista tein suoraan märän pikeerin päälle ja osan kuivaneen pikeerin päälle. 
 

Vasemmalla ylhäällä tehty kuvio on tehty niin, että märän pikeerin päälle pursotetaan kiinteällä pikeerillä pieniä pisteitä keksiä kiertämään ja cocktail tikulla vedetään yhtenäinen viiva pisteiden läpi, jolloin syntyy sydänkuvio. Muissa kekseissä märän pikeerin päälle on vedetty kiinteällä pikeerillä viivoja tasaisin välein horisontaalisesti ja cocktail tikulla vedetty viivoja vertikaalisuuntaan vuoroin alhaalta ylös ja ylhäältä alas.
 

Nämäkin koristelut on tehty märän pikeerin päälle.

 
Vien keksit töihin ihanille työkavereille.
 

Nämä koristelut on tehty kuivahtaneen pikeerin päälle.
 
Hyvää ystävänpäivää! 

Kommentit

  1. On kyllä nättejä! Milloin sitä itse uskaltaisi testailla pikeeriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =) Pikeerillä koristelu on kohtuu helppoa, kantsii kokeilla! Helpompaa se on kuin esim. suklaalla tai sokerikuorrutteela koristelu. ;)

      Poista
  2. Tavattoman kauniita!
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3