Pannukakku (video)



Huomasin, että blogistani puuttuu kokonaan pannukakkuresepti. Tätä tulee tehtyä kotona yllättävän usein ja koska käytän blogiani mm. reseptikirjanani, niin pitäähän tänne tämä resepti lisätä ettei joka kerta tarvi sitä jostain vihkosesta hakea.

Itse teen usein puolikkaan määrän 20x30cm vuokaan, koska kokonainen pelti on aika iso määrä kolmelle. Pannukakun kera maistuu parhaiten oma lempihillo ja kermavaahto. Itse tykkään omenahillosta, mutta vadelma- ja mansikkahillo toimivat myös erittäin hyvin.

Pannukakkutaikinan päälle voi lisätä omenalohkoja tai vaikka raparperinpalasia ennen paistamista, jolloin pannukakkuun saa hieman uutta vivahdetta. Tällä reseptillä tulee yksi uunipellillinen.

4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
2 munaa
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1tl vaniljasokeria
100g voita/margariinia sulana
8dl maitoa

Sekoita kuivien aineiden joukkoon maito, munat ja sula margariini vispilällä sekoittaen. Anna turvota hetki. Paista 200-225 asteessa uunista riippuen noin 30min. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.


Toinen ihana jälkiruokaidea on pikainen banoffee. Jälkiruokakulhoon murennetaan esim. Digestive keksejä 1-2kpl. Päälle lusikoidaan kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, banaanisiivuja sekä kermaa. Helppoa ja nopeaa!


Edit 16.1.17 Video lisätty

Kommentit

  1. Pannari on kyllä superhyvää!
    Meillä on tenavat rakastunu omenaraastetta sisältävään pannariin, johon ei tarvi rasvaa eikä paljoa sokeriakaan.

    Pikabanofee...oi miten ihanan näköstä!
    Rentoa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä kokeilla joskus tuota omenaraastetta sisältävää pannukakkua.
      Hyvää viikonloppua sinnekin! =)

      Poista
  2. Pannukakku maistuu aina, nams =)
    Kiva tuo pikabanoffee =) Maistuisi sekin!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3