torstai 7. maaliskuuta 2013

Vintage cup cakes
Huomisen naistenpäivän kunniaksi tein tämmöisiä vintage-tyylisiä muffineja. Nämä ovat valkosuklaamuffineja. Tykkäsin reseptistä tosi paljon. Päällä on kermavaahtoa ja karkkimassaa. 

12kpl

125g huoneenlämpöistä voita
1,5dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
2,5dl (erikois)vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
75-100g valkosuklaata
1rkl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri, kunnes seos on vaaleaa ja ilmavaa. Lisää munat ja vanilja. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seokseen. Lisää rouhittu valkosuklaa. Lisää lopuksi maito. 
Täytä muffinivuoat maksimisaan 2/3 vuoasta ja paista 190 asteessa 15-20min.
 
Itse yleensä paistan muffinit metallisessa tai silikonisessa muffinivuoassa, jonka pohjalle laitan paperisen muffinivuoan. Näin muffini pitää muotonsa paremmin paiston aikana eikä levahda, kuten yleensä käy, jos muffinin paistaa pelkässä paperivuoassa.


Jotkut paperiset muffinivuoat menevät rumaksi uunissa, joten muffinit voi paistaa esim. silikonivuoissa ja siirtää paiston jälkeen paperivuokiin. Itse tein näiden ruusuvuokien kans niin. Muffinien kannattaa antaa jäähtyä vuoissa 5-10min ennen kuin ne poistetaan niistä, jottei taikina murene. Muffinien on oltava täysin jäähtyneitä ennen koristelua.


Jos muffinin koristelee sokerimassalla, kannattaa alle levittää kermavaahtoa tai sokerikreemiä. Jos muffini on kohonnut uunissa kovasti, voi pinnan leikata tasaiseksi puukolla. Kreemiä levitetään muffinin päälle kauttaaltaan veitsellä ja tasoitetaan pinta tasaiseksi. Katso tarkemmin täältä.

Kermavaahdon joukkoon kannattaa sekoittaa vaniljakreemijauhetta ja laittaa kermavaahto hetkeksi jääkaappiin ennen käyttöä, jolloin seos kiinteytyy hieman. Sokerikreemi on aina varma valinta muffinien koristelussa sillä se pitää muotonsa hyvin ja eristää kosteutta tehokkaasti. Sillä saa myös kauniita pursotuksia aikaan. Ylläolevat muffinit koristelin suihkuttamalla syötävää kulta- ja hopea sprayta kattokruunu-sabluunan lävitse.


Osa koristeista on tehty muoteilla ja maalattu elintarvikeväreillä. Lisäksi koristeena on sokerimassahelmiä, jotka liimasin elintarvikeliimalla. Osan päälle suihkuttelin vielä helmiäis sprayta.2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3