Äkäinen tirpunen



Tämä kakku menee Emren 4v synttäreille. Viime vuonna tein hänelle tämän Marttikakun. Kakku on koottu gluteenittomasta kääretorttupohjasta 2 litran kulhoon. Tarkemman kokoamisohjeet löytyy täältä. Täytteenä on vadelmamousse.

Täytteeseen ei saanut tulla eläinperäistä liivatetta, joten käytin hyydyttämiseen vegegeliä. Tuo vegegel on kuitenkin huomattavasti huonompi hyydyttäjä kuin liivatelehdet, joten vähän jännitti miten käy. Lisäsin täytteeseen valkosuklaata, koska sekin kiinteyttää täytettä. Agar agar jauhe käy myös hyydyttämiseen, mutta siitä voi jäädä tympeä sivumaku. Täyte näytti hyytyvän ihan hyvin, mutta kakku painui lopulta hieman kasaan..

Liivatteeton vadelmamousse

n.2dl (pakaste) vadelmia
200g tuorejuustoa
100g valkosuklaata
2,5dl flora vanillaa tai flora vispiä
2pss vegegeliä
sokeria

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto sekaan. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Lisää seokseen. Laita vadelmat ja vegegel kattilaan. Kuumenna, kunnes kiehahtaa. Anna jäähtyä hieman, mutta ei liian kauan ettei seos paakkuunnu. Lisää seokseen ja mausta sokerilla.


Kakku on kuorrutettu punaisella marsipaanilla. Koristeet ovat marsipaania ja karkkimassaa. Tarkemmat koristeluohjeet löytyvät ylläolevasta linkistä.


Tässä viimeisimpiä ostoksia. Ostin tuommoisen ihanan teekannun Coloresta. Ostin myös söpöjä muffinivuokia. Nuo uusimmat muumimukit oli myös pakko saada.

Kommentit