Naamiaiskakku / Masquerade cake



Tein täksi vapuksi myös tämmöisen pienen vappukakun. Mies hokasi, että tuohan näyttää vähän vappuhatulta, koska kakku on mustan pahvialustan päällä! Kakku on hieman kiireellä tehty ja koristelu jäi vähän vaiheeseen, mutta omalle väelle tämä kelpaa erittäin hyvin.

Pohjana on 15cm voikakkupohja. Täytteenä on vadelmahilloa ja sitruunarahkaa, jonka tein tällä kertaa tällaisella nopealla ohjeella:

200g sitruunatuorejuustoa
2dl kermaa
½dl sitruunamehua
4 liivatelehteä
sokeria

Vaahdota kerma. Lisää sekaan tuorejuusto. Liota liivatelehtiä 10min kylmässä vedessä ja liuota sen jälkeen kiehuvaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä pari minuuttia ja lisää seokseen. Lisää sokeria maun mukaan. Kokoa kakku esim. kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Kostutuksena käytin vettä, johon lisäsin vaniljasokeria. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.


Kakku on kuorrutettu fudgekarkeista tehdyllä massalla. Resepti löytyy täältä.
Koristelu on tehty sokerimassalla ja marsipaanilla. Värjäsin valkoisen massan ensin keltaiseksi ja ruiskutin päälle syötävää kultasprayta.


Naamion leikkasin vapaalla kädellä. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisi naamio kannattanut koristella esim. pikeerillä samaan tyyliin kuin nämä naamiot.

 
Meidän poitsu pukeutui tarhan naamiaisiin Luigiksi. Hän on suuri fani.


Hauskaa vappua!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3