Pikku Myy kakku



Tämä kakku menee 2v täyttävän Olivia tyttösen syntymäpäiville. Toiveena oli muumiaiheinen kakku ja bongasin Rouva V:n blogista tämäntyylisen kakun ja tähän sitten päädyttiin.

Hauska kakku, mutta nenän kanssa tuli kaardinaalimunaus, kun unohdin laittaa nenän ihonvärisen massan alle. Piti laitaa se sitten tuohon päälle ja meneehän se noinkin, mutta parempi se olisi ollut massan alla.

Pohjana on supersuklainen pohja. Paistoin 6munan taikinan 20x30cm vuoassa ja leikkasin kakun kolmeen osaan. Sitten otin levyistä ympyränmuotoisia palasia ja kokosin kakun 2 litran kulhoon samalla tavalla kuin esim. tämä angry birds kakku.

Jos haluaa ottaa varman päälle, niin kannattaa tehdä 8munan taikina 20x30cm vuokaan, sillä kakun leikkaaminen kolmeen osaan oli aika taiteilua, mutta onnistui kuitenkin. Kahteen osaan leikatusta kakkupohjasta ei riittäisi tarpeeksi palasia 2 litran kulhoon. Kakun voi koota myös kääretorttupohjista tai paistaa pohjan puolipallon muotoisessa vuoassa.

2 litran kulhoon tehtynä tulee hyvän kokoinen kakku 15-20henkilölle.
 
Täytteenä on vadelmarahka.
Kakku on kuorrutettu vaniljanmakuisella sokerikreemillä. Kakku on helpoin kuorruttaa jäisenä. Tämänkokoisen kakun kuorruttamiseen riittää seuraavanlainen ohje:
 
100g huoneenlämpöistä voita
2dl tomusokeria
1rkl vanilja-aromia
1rkl vettä

Vaadota voita vajaa 5min sähkövatkaimella, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri vähitellen koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi nesteet ja sekoita tasaiseksi.


Kuorruta kakku sokerikreemillä.


Päällystin kakun ensin kokonaan ihonvärisellä karkkimassalla. Ihonväristä massaa saa, kun sekoittaa valkoiseen massaan ivory, peach ja brown elintarvikevärejä. Tämänmuotoinen kakku olisi mielestäni helpoin kuorruttaa sokerimassalla, sillä karkkimassa on melko jäykkää ja voi olla haastavaa saada tasaista jälkeä. Sokerimassa laskeutuu helpoiten kakun päälle, mutta repeilee myös helposti.


Sitten lisäsin oranssiksi värjättyä karkkimassaa päälle. Hiukset voisi tehdä myös pienistä suikaleista, mutta itsellä ei aika nyt sellaiseen värkkäämiseen olisi riittänyt.


Siksipä päädyin tekemään kuviot hiuksiin marsipaanityökalun avulla. Toimii myös näinkin.


Tupsun sisällä on kolme cocktailtikkua, jotta se varmasti pysyy paikoillaan. Liimausapuna käytin elintarvikeliimaa, mutta sokerikuorrutekin kävisi hyvin. Pieniä osia liimatessa voi käyttää vettä tai vodkaa.


Mustat osat on tehty mustasta marsipaanista marsipaanipuristimella.
3v poitsumme oli innokkaasti mukana koristelemassa kakkua.


Onnea Olivia 2v! 

Kommentit

  1. Mahdottoman hienoja kakkuja! Täältä löytyy kyllä vaikka ja mitä :) ihana blogi!

    VastaaPoista
  2. Täälläkin on näköjään ollut Muumi-aiheinen kakkuviikonloppu :) Varmasti oli neiti tyytyväinen, toivottavasti antoi leikata kakkua! ;D

    VastaaPoista
  3. Valtavan hienoja kakkuja olet tehnyt!! Tätä täytyy kokeilla itsekin viikonloppuna, kun päivänsankari on toivonut itselleen juuri Pikku Myy kakkua. Katsotaan tuleeko edes sinne päin :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! =) Hieno siitä tulee. ;) Jos kerkeät niin laitahan kuvaa minulle sänköpostiin valmiista kakustasi. On aina kiva nähdä muiden tekeleitä ja ihastella niitä. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3