sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Fantasiapikkuleipiä ristiäisiinPääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa vauva-aiheisia fantasiapikkuleipiä. Näitä oli hauska tehdä. Nämä tulivat poikamme ristiäisiin. Jos haluaa tehdä keksitaikinan itse, suosittelen käyttämään tätä reseptiä, sillä tuolla ohjeella tulee todella hyvänmakuisia pikkuleipiä.

Taikinan teossa kannattaa käyttää nimenomaan voita eikä margariinia, sillä kasvipohjaiset margariinit eivät kovetu jääkaapissa tarpeeksi ja taikinan työstäminen vaikeutuu. Keksit voi myös tehdä valmiista pakastemurotaikinasta, mikäli on kiire.


Keksit on koristeltu pikeerillä. Tein kolminkertaisen annoksen näiden koristeluun.
Tein n. 15 isompaa keksiä ja n. 20 pienempää jalan muotoista keksiä.
 

Mallia koristeluun otin luonnollisesti Mansikkämäen Ebeltä.


Norsut ovat strösseleitä. 

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä pikkuleipäreseptistä ja koristeluideoista. Tein poikani ristiäisiin näitä sinun ohjeillasi ja hienoja tuli. Vanilja uutteen sijaan laitoin taikinaan oikeaa vaniljaa. Hyvin toimi. Koristelu on pikkutarkkaa työtä ja välillä meinaa käsi täristä eikä viivat mene sinne minne haluaisi, mutta ihan hyvä lopputulos kuitenkin :) Teetkö muuten vaunujen renkaat ihan vapaalla kädellä? Juuri tämä rengas/ympyrä oli mielestäni hankala piirtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä =) Tuo aito vanilja on muuten kiva idea! Vaniljasokerikin hätätapauksessa käy, mutta mielestäni sillä ei oikein saa tarpeeksi vaniljaista makua. Ympyrät tein ihan vapaalla kädellä. Onhan tuota tullut harjoiteltu. ;) Mutta jos alkuun tuntuu vaikealta, niin avuksi voi piirtää paperille sabluunan. =) Tai esim. elintarviketussilla piirtää ensin keksiin ympyrän ja sitten vasta pursottaa pikeerin.

   Poista
 2. Olen ihan sanaton! Nää on aivan mahtavia, kuten kaikki mitä täältä löytyy! Luulin jotain osaavani, mutta huomaan nyt olevani ihan aloittelija :) Aion kuitenkin kehittyä ja näistä ohjeista saan varmasti vinkkejä! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D ihana kuulla! <3 Joo, harjoitus tekee mestarin ;) itselläkin on vielä paljon treenattavaa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3