lauantai 18. toukokuuta 2013

Macaroneja ristiäisiinTässä muutamia macaron leivoksia poikamme ristiäisiin. Kokeilin ensin muka aikaa säästääkseni tehdä macaronit valmisjauheesta, jota voi ostaa leivontatarvikeliikkeistä, mutta macaroneista tuli todella rumia ja pahoja. Jauheen sekaan lisätään vain vettä ja seosta vatkataan muutama minuutti. Massan koostumus oli kuitenkin todella outo ja macaronit halkeilivat uunissa rumasti. Paistoaika paketin mukaan oli 20min (normaalisti 10min) eikä pellille pursotettuja kiekkoja tarvinnut seisottaa kauaa kiinteän kuoren muodostumiseksi, sillä massa oli jo valmiiksi niin jämäkkää. Mutta en kyllä suosittele tuota valmisjauhetta käytettäväksi..
 

Tämmöisiä rumiluksia valmisjauheesta syntyi. Eivät näytä kyllä pätkääkään macaroneilta.
Tulipahan tuotakin testattua. 


Päädyin sitten tekemään macaronit vanhalla hyvällä reseptillä, vaikka aikaahan se vähän vie. Macaronien teko on aika haastavaa. Resepti löytyy täältä. Macaroneihin tuli hieman kökköjä, mutta muuten ne onnistuivat kyllä hyvin.


Värjäsin massan sinisellä pastavärillä. 
Täytteenä on suklaa ganachea.

6 kommenttia:

 1. Nämä macaronit on kyllä sellaisia leivoksia, että näiden kanssa tahii kaikki ;D Aika hurjan kuuloisia nuo "lisää vain vesi"-valmismacaronit... Pidä mulle peukkuja, kun tänä iltana pitäisi tehdä hirmu satsi macaroneja siskon tytön synttäreille! :)
  Tein tänään postauksen popseista ja laitoin siihen linkin sun popseihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä pidän peukkuja! =D Tuun sit vakliin sun blogiin miten onnistu ;)

   Poista
 2. Psst. Se manteli ei kökköönny kun kutteroit sen yhdessä tomusokerin kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Millä sinisellä pastavärillä olet värjännyt nuo? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3