Suklaa-kookosjuustokakku ristiäisiin



Tämä kakku tuli poikamme ristiäisiin.
 
Pohjana on dark chocolate mud cake, joka passasi juustokakun pohjaksi todella hyvin! Ja kakku oli mielettömän helppo siirtää. Tein puolikkaan taikinan 24cm vuokaan ja leikkasin kakkua vielä hieman ohuemmaksi ja tasaisemmaksi, jotta siitä tuli nätti juustokakunpohja.

Suklaamousse:

2,5dl kermaa
200g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
100g tummaa suklaata
tilkka vettä

Täytteestä saa kivan, jos käyttää vaniljatuorejuustoa tai esim. flora vanillaa. 
Juustokakun täytteen valmistuksesta voi lukea tarkemmin täältä.

Kookosmousse:

1tlk/400g kookosmaitoa
vajaa ½dl perunajauhoja
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl kermaa
4 liivatelehteä

Sekoita perunajauhot pieneen määrään kookosmaitoa. Laita seos kookosmaidon ja sokereiden kanssa kattilaan. Kiehauta, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä keitä. Anna jäähtyä.
 
Vaahdota kerma ja lisää kookoskiisseli sekaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min ja sulata ne pieneen tilkkaan (1/4dl) kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä 1-2min ja lisää seokseen. Jos täyte on kovin lötköä, voi sitä pitää jääkaapissa hetken ennen kuin sen kaataa vuokaan. 

Kaada ensimmäinen täyte vuokaan ja anna hyytyä pakkasessa 30min. Kaada sitten toinen täyte päälle ja nosta kakku jähmettymään jääkaappiin 4h ajaksi.

Itse tein tällä kertaa niin, että valmistin molemmat täytteet yhtä aikaa ja kaadoin vuorotellen vuokaan ja pari kertaa nostelin seoksia sekaisin haarukalla, jotta sisälle tuli hauska kuvio (vähän niin kuin tiikerikakkua valmistettaessa), mutta täytteet eivät menneen kunnolla sekaisin.

Kiille:

3dl maitoa
3/4dl sokeria
n.1dl kaakaojauhetta
5 liivatelehteä

Kiehauta maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilassa. Sulata kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet seokseen ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3h. 
Juustokakun voi pakastaa eikä se kärsi siitä ollenkaan, mutta tämmöisen kiilteen teen kakun päälle yleensä vasta päivää ennen tarjoilua ja annan hyytyä jääkaapissa.


 Koriste on karkkimassaa. Vauva on tehty silikonimuotilla. Koristeen alla on valkosuklaata, jottei koriste sula liivatettä sisältävän kakun päälle. Suklaakoristeiden teosta voi lukea enemmän täältä.


Suklaa ja kookos on tosi kiva makuyhdistelmä.
Tästä kakusta pitävät myös monet, jotka eivät ole kookoksen ystäviä.

Kommentit

  1. Herkullisen näköinen!
    Toivottavasti ristiäiset sujuivat hyvin! Niissä on aina oma hommansa.
    Kookosmaito on mulle vieras juttu, pitäiskin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Ristiäiset menivät tosi hyvin. Oli kyllä kova homma itse leipoa lähes kaikki. x) Laitan postauksen tarjoiluista myöhemmin. Tätä kakkua kantsii kyl kokeilla. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3