Toffeejäätelö



Tämä jäätelö on nopea ja helppo tehdä. Kondensoidun maidon käyttö jäätelöä valmistettaessa on todella näppärä keksintö, sillä jäätelön valmistukseen tarvitaan vain pari raaka-ainetta, mitään ei tarvitse keittää eikä jäätelöä tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana. Jäätelöstä tulee myös helposti leikattavaa.

noin 2 litraa

5dl kermaa
1prk (n.400g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2rkl glukoosisiirappia
Omar karkkeja

 Valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa saa marketeistakin, mutta jos sen haluaa keittää itse, niin purkkia keitetään vedessä keskilämmöllä 2-2,5h ja annetaan jäähtyä.
 
Vaahdota kerma, lisää kinuski ja sekoita tasaiseksi. Lisää glukoosisiirappi. Tämä tekee jäätelöstä entistäkin pehmeämpää. Pilko Omar karkit ja lisää sekaan. Karkit voi myös jättää pois, jos haluaa vielä nopeuttaa valmistusta.
 
Kaada rasiaan ja pakasta vähintään 6h. Jäätelön sekaan voisi myös sekoittaa huolettomasti kaupan valmiskinuskia ennen pakastusta, jolloin siihen tulee kinuskirantuja.


Jäätelöstä saa näppärästi pyöritettyä palloja. Jos jäätelö on mennyt vähän liian kovaksi, ota se 5minuutiksi huoneenlämpöön ennen leikkaamista. KakkuKatrilla oli myös kiva resepti itsetehdyille vohveleille. Itse en näitä kuitenkaan tällä kertaa kerennyt tekemään, mutta varmasti vielä joskus kokeilen, sillä itsetehdyt vohvelit ovat taatusti sata kertaa parempia kuin kaupan valmistötteröt.

 Kannattaa testata myös suklaajäätelöä.
Tämä appelsiinijäätelö on myöskin nopea ja helppo valmistaa.

Kommentit

  1. Tämä kuulostaa kyllä niin ihanalta! Mulla on ollut purkki kondensoitua maitoa jo pari viikkoa odottamassa jäätelön tekoa ja parhaan reseptin löytymistä. Ja epäilen että tämä vie voiton ;D

    VastaaPoista
  2. Kuohukermaa vai vispikermaa? :) Tämä resepti on hyvä esimerkki, että parista raaka-aineesta syntyy ihmeitä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän aina vispikermaa (tai oikeastaan kasvirasvakermaa, Flora vispiä). Kuohukerma saattaa mennä vähän rakeiseksi. Suosittelen kokeilemaan! Huomattavasti vähemmän lisäaineita kuin kaupan jäätelöissä. ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3