sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Karkki-keksijäätelökakkuTässä on helppo ja herkullinen jäätelöresepti! Tein kakun tällä kertaa kuivakakkuvuokaan, jolloin siitä tuli kaunis jäätelökakku. Tämän voi tehdä myös valmisjäätelöstä
 
Kakun voi mausta omilla lempi karkeilla tai kekseillä, mutta kannattaa vain ottaa huomioon, että jotkut karkit muuttuvat ikävän koviksi pakastuksessa (esim. Marianne, Omar, turkinpippuri). M&M/Smarties -karkit ja yleensäkin suklaakarkit/-patukat passaavat tähän hyvin.
 
Bastogne-keksit sopivat tähän täydellisesti, mutta myös Dominot passaavat hyvin. Suklaavohvelit toimivat tässä myös kivasti (esim. Fanipalat tai Rainbowin toffeesuklaapatukat).

Tässä minun suosikkiversioni.

noin 2 litraa

5dl kermaa
1 tlk (400g) kondensoitua maitoa
1rkl vaniljasokeria
puoli pakettia LU Bastogne keksejä
100g maitosuklaata rouhittuna


Vaahdota kerma. Lisää maito ja vaniljasokeri. Lisää rouhitut keksit ja karkit sekaan. Sekoita lusikalla. Kaada silikoniseen kuivakakkuvuokaan ja pakasta vähintään 6h. Kakun voi pakastaa myös metallisessa kakkuvuoassa ja irroittaa se pakastuksen jälkeen kuuman veden avulla. Vuoan voi myös vuorata kelmulla, jolloin kakku on helppo irroittaa siitä, mutta tuolloin kakkuun jää kelmusta rantuja.

Jos kakun tekee valmisjäätelöstä, kannattaa jäätelön antaa sulaa 10-15min huoneenlämmössä ja sekoittaa sen jälkeen keksit ja karkit siihen. Tämän jälkeen jäätelö kaadetaan vuokaan ja laitetaan pakkaseen.
 

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Nätti tämä on tällaisenäänkin.
 

Koristelin kakun kinuskikastikkeella ja suklaamuruilla.
 

Kakun voi myös tehdä kahdesta eri jäätelöstä. Esim. suklaa ja kinuski toimivat aina!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3