Kesäinen brunch



Oulussa on ollut todella ihana keli jo monta viikkoa! Lämpötila on kivunnut jopa yli 30asteeseen ja olen oikein nauttinut tästä 24/7 hiestä. Ei ainakaan palele. Tein yks päivä tämmöisen pienen kesäisen brunchin, joka on aamupalan ja lounaan välimaastossa oleva ateria. Tämä on kyllä täydellinen aika olla äitiyslomalla, kun se jopa melkein tuntuu ihan oikealta lomalta.


Kesällä olisi kiva grillailla pihalla, mutta koska emmeomista grilliä, piti ruoka tehdä uunissa. Täytetyt herkkusienet ovat tosi ihana kesäinen ruoka ja näppärä valmistaa grillissäkin.
 
Paistoin lisäksi jauhelihaa tortilloja varten. Tortillat ovat nopea ja hyvä ruoka isommallekin porukalle, koska jokainen saa tehdä siitä omanlaisensa. Itsellä kyllä lähti nälkä pelkillä sienillä, leivällä ja salaatilla.

Herkkusienet aurajuustolla ja pekonilla

suuria herkkusieniä (2/hlö riittää)
aurajuustoa
pekonia (1-2/sieni)

Poista sienistä jalka ja täytä sienet aurajuustolla. Kääri pekoni sienen ympärille. 
Paista 225asteisessa uunissa 15-20min. Tai paista grillissä.


Salaattia täytyy aina olla. Kotimainen tomaatti ja sipuli ovat oma suosikkini.

 
Löysin kaupasta täysjyväpatonkia, joka osoittautui melkeinpä paremmaksi kuin vehnäpatonki!
Jälkiruoaksi passaisi ehdottomasti parhaiten tuoreet mansikat! Ne kuitenkin olivat kaupasta loppuneet, joten tein pienen hedelmäsalaatin hedelmistä, joita löysin jääkaapista.


Kiva kesäinen juoma syntyy ihan perus mehuista. 
Mehu kannattaa laimentaa vedellä/vichyllä, jottei tule liikaa sokeria.

Kesäinen virvoke

n. 1 litra Karpalo-rypäle mehua tai Mustaherkukka-puolukka mehua
n. 3/4 litraa vichyvettä tai vettä
jäitä

Mehua voi laimentaa vielä enemmänkin. Se on vähän makuasia.
Juomaan kannattaa käytää jotain hieman kirpeää mehua, sillä makeat mehut eivät maistu hyvältä laimennettuina. Makeat mehut eivät muutenkaan ole kesällä hyvä janojuoma, sillä ne eivät sammuta janoa hyvin.


Ihanaa kesää kaikille!

Kommentit