torstai 13. kesäkuuta 2013

Raparperiunelma



Tämä on minun käsitykseni kesäisestä unelmatortusta. Raparperi on yksi lempivihanneksistani ja näin kesällä tekisi mieli tunkea sitä joka leivonnaiseen. Kehittelin tämmöisen helpon ja nopean kääretorttureseptin, jonka kerkeää tehdä vaikka tulisi yllätysivieraitakin kylään.

Pohjana perus kääretorttupohja.

n.5dl raparperia pilkottuna
2rkl vettä
1,5dl sokeria

1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå band)
1,5dl maitoa
250g mascarponea 

Laita raparperit ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää sokeri. Keittele keskilämmöllä n.10min, kunnes raparperit ovat menneet mössöksi. Laita seos lävikköön ja valuta neste pois. Neste kannattaa kuitenkin ottaa talteen, sillä sitä voi hyödyntää esim. juustokakkuja tehdessä. Raparpereista voi myös keittää hilloa hillosokerin avulla tai tehdä kiisseliä perunajauhojen tai maissijauhojen avulla. Molempia voisi myös käyttää täytteenä.

Sekoita maito ja vaniljakastikejauhe. Lisää mascarpone.

Levitä hieman jäähtyneen kääretorttupohjan päälle raparperiseos ja juustotäyte.
Käärirullalle ja koristele vaikka tomusokerilla tai aidoilla (syötävillä) kukilla.


5 kommenttia:

  1. Tätä täytekakun väliin...pakko tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Tämä kuulostaa kyllä aivan ihanalta! :)

    VastaaPoista
  3. Tein kääretortun tällä ohjeella. Tosin jouduin korvaamaan mascarponen kermavaahdolla, kun ei sattunut olemaan mascarponea jääkaapissa. Todella hyvää oli niinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä itsekin testata tuota joku kerta. =) Niin saa myös laktoosittoman leivonnaisen. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3