Salmiakkijuustokakku



Ostin apteekin salmiakki-mixeriä ja tein siitä salmiakkikastiketta. Sitten tuli mieleen, että olisi hauska testata tätä juustokakkuun. Tuli tosi kiva!

Aiemmin olen tehnyt lakritsihyydykekakkua, mutta kyllä tämä salmiakkikakku on parempaa. Tähänkin kakkuun voisi tehdä lakritsikiilteen ylläolevasta reseptistä. Tämä täyte passaisi myös täydellisesti täytekakun väliin esim. sitruunamoussen kanssa. Ja miksei tähänkin voisi tehdä toista kerrosta sitruunamoussesta. Saisi hieman raikkautta mukaan. 
  
Tein pohjan tällä kertaa voikakkupohjasta. Olen jotenkin ihastunut noihin kakkupohjiin juustokakkujen pohjina. Niillä saa paljon näyttävyyttä ja makua aikaan. Esim. tässä ristiäiskakussa on suklaakakkupohja. Ajattelin että keksipohja ei olisi tähän kakkuun välttämättä kovin hyvin passannut.

Tein pohjataikinan pienimmällä ohjeella (katso resepti alta) 20cm vuokaan ja leikkasin kakkupohjasta yhden kerroksen juustokakun pohjaksi. Lopulle kakulle minulle on muuta käyttöä. Kakkupohjastahan voisi myös tehdä suklaisen version, mikäli pitää salmiakin ja suklaan yhdistelmästä.

20cm vuoka

Pohja:
Täyte:
2,5dl kermaa
200g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1dl salmiakkikastiketta
1dl turkinpippurirouhetta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
 
Salmiakkikastike:
 1,5dl apteekin salmiakki-mixeriä
3rkl glukoosisiirappia
1rkl maizenaa

Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Seosta kannattaa sekoitella koko ajan vispilällä. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia ja nosta sitten seos jäähtymään jääkaappikylmäksi. Kastike passaa myös loistavasti jäätelön kanssa.

Juustokakkua varten vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen salmiakkikastike ja turkinpippurirouhe. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Vesi on nopein lämmittää mikrossa vajaa 30sek ajan. Lisää liivateseos ohuen nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä 6h jääkaapissa.


Salmiakki-mixeriä ei välttämättä aina löydy lähimmästä apteekista, mutta sitä voi tilata nettiapteekeista.


Turkinpippurirouhe liukenee kivasti kakun sisällä eikä kakussa siksi ole kovia sattumia.
Kakkupohjaa käytettäessä voi pohjan tehdä hyvin pienellä taikinamäärällä, sillä pohjan ei ole tarkoituskaan olla kovin korkea. Kakun pinta kannattaa aina tasoittaa tasaiseksi ennen täytteen kaatamista vuokaan. Erilaisia juustokakun pohjia löytyy täältä.


Kaikki salmiakin ystävät heti kokeilemaan!

Kommentit

  1. Nam, kuulostaa herkulta! Tuota salmiakki-mixeriä saa aina välillä Lidlistä, kannattaa pitää silmät auki. On selvästi edullisempaa kuin apteekissa, ainakin meilläpäin. Just oli myynnissä, että saattaa jostain vielä löytyä.

    VastaaPoista
  2. Tämähän on aivan kuin minulle tehty ;) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulliselta :) itseäni mietityttää miten turkinpippurirouhe lisätään täytteeseen? Haluaisin saavuttaa mahdollisimman sileän lopputuloksen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rouheen voi hienontaa melkeinpä ihan jauheeksi, jos haluaa oikein hienojakoista siitä. Tai rouheen voi jättää poiskin. Karkki kuitenkin sulaa liivatteen vaikutuksesta hyytymisen aikana aika hyvin (tai ainakin pehmenee), joten kovia sattumia ei pitäisi narskua hampaissa.
      Kakkua tehdessä vaahdotetaan ensin kerma, listään mascarpone ja salmiakkikastike. Liivatteet lisätään liotettuna kuumaan nestetilkkaan ja lopuksi voi turkinpippurirouheen sekoittaa lusikalla seokseen. Sitten seos kaadetaan vuokaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3