Suklaa-kookosjäätelö



Aion lisäillä tänne blogiini tänä kesänä paljon erilaisia jäätelö- ja jäädykereseptejä kakkujen ja muiden leivonnaisten lisäksi. Kondensoidusta maidosta on niin helppo tehdä kotitekoista jäätelöä, ettei tahdo enää kaupan valmisjäätelöitä ostaakaan.

Olen ihan tohkeissani tästä reseptistä, sillä kookosjäätelö on todella hyvää itsetehtynä! Valmisjäätelöissä ei tahdo olla makua tarpeeksi. Ja kookos-suklaayhdistelmä on ihan voittamaton. Tein tämmöisiä söpöjä jäätelöannoksia, jotka on helppo tarjoilla vaikka päivälliskutsuilla.

Jäätelön voi myös pakastaa yhdessä yhden litran kulhossa ja tehdä suklaakastikkeen ja kookoskinuskin myöhemmin jätskin päälle kaadettavaksi. Tai sitten voi tehdä muutaman jäätelöannoksen ja pakastaa loput jäätelöstä isommassa kulhossa.

12 kpl

Kookosjäätelö:
 
2-2,5dl kermaa
½prk (200g) kondensoitua maitoa
2dl kookosmaitoa/-kermaa
1tl vaniljasokeria

Suklaakastike:
 
6 riviä (24palaa) Fazerin sinistä
1dl kookosmaitoa/-kermaa

Kookoskinuski:
 
3dl kookosmaitoa
3dl sokeria
2 riviä (8palaa) Fazerin sinistä

Aivan ensimmäiseksi kannattaa kiehauttaa 6dl kookosmaitoa/-kermaa kattilassa, sillä tökissä maito on osaksi paakkuista. Käytin kookosmaitoa jokaisessa vaiheessa ja hyvin onnistui. Kerma ei ole välttämätön.
 

Suklaakastike: Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kookosmaito/-kerma.
Laita noin 1rkl suklaakastiketta silikonisten muffinivuokien pohjalle. Silikonisista vuoista jäätelö on myöhemmin helppo irroittaa. Muovisista tai metallisista muffinivuoista annokset voi irroittaa kuuman veden avulla, mutta tuolloin ulkomuoto saattaa vähän kärsiä. Laita vuoat pakkaseen ainakin 30minuutiksi.

Jäätelö: Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitumaito ja kookosmaito. Mausta vaniljasokerilla. Jos haluaa enemmän vaniljan makua, voi kookosmaidon kiehauttaa puolikkaan vaniljatangon kanssa ja antaa jäähtyä. Kaada jäätelö vuokiin, mutta älä täytä piripintaan. Pakasta vähintään 4h. 
Jos jäätelön pakastaa yhdessä isossa rasiassa, pakastusaika on vähintään 6h. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastuksen lomassa. Tästä jäätelöstä saa myös näppärästi pyöriteltyä palloja.

Kinuski: Valmista kinuski vasta kun jäätelö on jähmettynyt. Laita kookosmaito/-kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keksilämmöllä noin 20min. Nosta kattila liedeltä ja sulata suklaa pala kerrallaan seokseen. Anna jäähtyä hieman ja kaada lopuksi jäätelöannosten päälle. Annokset kannattaa laittaa vielä hetkeksi pakkaseen.
 

Kumoa annokset ja koristele kookoshiutaleilla. Tarjoile heti.

Kommentit

  1. Oi tosta kondensoidusta maidostahan saa helposti jäätelöä! Mulla on ollut jo monta vuotta jäätelökone, mutta kun en mitään HYVÄÄ ja helppoa ohjetta ole vielä löytänyt, niin melko vähälle käytölle on jäänyt viime vuosina. :/ Jään odottamaan lisää ohjeita! Mies kun ei tykkää kookoksesta... ;)

    VastaaPoista
  2. Niin, tiedätkö miten tuo massa käyttäytyy jäätelökoneessa?

    VastaaPoista
  3. Kookos on joko rakastettu tai vihattu. x) Itse en omista jäätelökonetta, joten en voi varmaksi sanoa, miten tuo massa käyttäytyy siinä, mutta sinuna kokeilisin ehdottomasti. ;) Yleensä jäätelökoneeseen voi laittaa melkein mitä vain jäätelömassaa. =D Blogistani löytyy muutamia jäätelöreseptejä, jotka passaa erittäin hyvin jäätelökoneeseen (esim. valkosuklaajäätelö). Ja lisää on tulossa. ;)

    VastaaPoista
  4. Ui vitsit, tää menee ihan varmasti kokeiluun pian! Muutenkin mie oon niin jäätelörohmu kun vaan olla ja voi ja kookos ja suklaa nyt vaan pelaa ihan loistavasti yhteen :)

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanan ja herkullisen näköinen ohje. Minä kuuluun näiden kookoksen rakastajien kastiin. Mielestäni kookos on vain niin hyvää. Tulehan vierailemaan minunkin blogiini. Sinulla on tosi kiva ja monipuolinen blogi. Linkitän sen. :)

    Napsu58

    VastaaPoista
  6. Ihana ohje, pitääpä testata! :) Muutenkin olen ihastellut sivujasi, todella upeita luomuksia ja loistavat koontiohjeet monessa kakussa. Ihanaa kesää sinulle! :)

    VastaaPoista
  7. Hei voinko linkittää sut myös blogiini? :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3