maanantai 15. heinäkuuta 2013

Mangojäätelö



Tämän jäätelön voi tehdä aidosta mangosta, mutta itse tein tällä kertaa mangopiltistä. Tein kuvassa olevan jäätelön tuolla ensimmäisellä reseptillä. Tuli tosi kiva, mutta melkoisen makea. Sekaan voisi lisätä muutaman passionhedelmän, jolloin saisi mukaan hieman kirpeyttä.

Passionhedelmä on tosi ihana leivonnassa. Sitruunamehuakin voisi hieman lisätä joukkoon, jos haluaa taittaa makeutta. Suosittelen ehkä kuitenkin käyttämään alempaa reseptiä mangojäätelön valmistukseen.

noin 1 litra

2,5dl kermaa
½ prk (200g) kondensoitua maitoa
1prk mango pilttiä

Vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja piltti. Pakasta vähintään 6h.
Resepti on helppo ja samantyylinen kuin suurin osa jäätelöresepteistäni.

Tällä toisella reseptillä ei tule ihan niin makeaa jäätelöä.
Tämä on näppärä valmistaa jäätelökoneessa.

2 keltuaista 
1,5rkl sokeria
1 prk mango pilttiä
1,5dl kermaa
1rkl glukoosisiirappia

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kerma ja yhdistä ainekset. Laita seos jäätelökoneeseen. 
Jäätelön voi myös pakastaa ilman jäätelökonetta, mutta tuolloin kannattaa jäätelöä sekoittaa voimakkaasti pakastuksen alkuvaiheessa 30min välein, jotta siihen ei muodostu jääkiteitä.


3 kommenttia:

  1. Tämä resepti menee ehdottomasti kokeiluun! Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Tämä resepti menee ehdottomasti kokeiluun! Kiitos :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3