Voileipäkakku



Tämä on kyllä aivan mainio voileipäkakku! Idean tähän löysin Ulla Svenskin kirjasta Suloiset suolaiset, mutta muokkasin reseptiä aavistuksen verran. Kakussa on kanatäyte. Tämä on ikäänkuin kana-muna kakku.
 
Minulle on melkein sama mitä täytettä voileipäkakuissa on, kunhan ei ole suolakurkkua. Se on ainut mitä en syö. Tein myös leivän itse tähän kakkuun. Tuli todella nopeasti ja oli helppo tehdä.

24cm vuoka

Vehnäleseleipä:
3dl maitoa
25g hiivaa (1pss kuivahiivaa)
½tl suolaa
1dl vehnäleseitä
50g margariinia/voita
3dl vehnäjauhoja
2,5dl täysjyvävehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon ja lämmitä maito 42asteiseksi. Sekoita ainekset ja vaivaa kimmoisaksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Taputa taikina vuoan sisälle ja anna kohota noin 30min. Paista uunin alatasolla 200asteessa noin 30min.

Täyte:
600g broilerin fileesuikaleita
2 kevätsipulia varsineen
2tl currya
200g Viola metsäsieni tuorejuustoa
250g Crème Bonjour Cuisine Sipuli
½ punaista paprikaa
140g ananasta
1tl mustapippuria

Kostutus:
2dl kanalientä

Kuorrutus:
200g Arla Apetina Indian tuorejuustoa
150g crème fraichea

5 kananmunaa
tomaattiruusu

Paista broilerisuikaleet pannulla öljyssä. Käytin hunajamarinoitua kanaa, mutta marinoimaton olisi tietty paras. Lisää silputtu sipuli. Mausta currylla. Jäähdytä hyvin ja pilko suikaleet pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sipuli-Cuisine. Pilko paprika ja ananas pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon.
 
Leikkaa leipä kolmeen osaan. 
Kanaliemen voi valmistaa keittämällä vettä ja lisäämällä sekaan ½-1 kanaliemikuutiota tai fondia.
Kokoa kakku 24cm vuokaan. Kostuta joka kerros. Laita kakku jääkaappiin maustumaan yön yli. Kakku kannattaa laittaa kakkukuvun sisään, mikäli mahdollista. Kakun voi pakastaa.

Kuorruta kakku seuraavana päivänä.  Vatkaa huoneenlämpöiset tuorejuusto ja crème fraiche sekaisin. Kuorruta kakku kauttaaltaan. Keitä kananmunat koviksi (n.10min) ja pilko ne pieniksi paloiksi esim. haarukalla (kuten munavoissa). Ripottele palat kakun päälle kauttaaltaan.

 
Tomaattiruusu:
Pese tomaatti hyvin ja leikkaa kuori kuorimaveitsellä kiertäen koko tomaatti (kuten esim. omena). Kuori ei saa katketa missään vaiheessa. Kääri kuori rullalle. Jos ruusu näyttää hassulta, kokeile kääntää se ylösalaisin. Usein alapuoli on nätimpi. Ruusunlehtinä käytin sitruunamelissaa.


Tuli tosi kiva. Suosittelen kokeilemaan.

Kommentit

  1. Mukavan "erilainen" voileipäkakku :)

    VastaaPoista
  2. Voileipäkakut on kyllä aina hyviä. Tuo tomaattiruusu on kyllä todella näyttävä ja kaunis. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3