torstai 15. elokuuta 2013

Dummy cake vol.1Dummy cake eli malli- tai koristekakku. Jos haluaa harjoitella kakun korstelua, muttei halua tehdä täytekakkua, on styroksisiin harjoittelupohjiin näppärä harjoitella koristelemista.

Koristellun mallikakun voi laittaa kotiin esille tai antaa lahjaksi. Itse suunnittelen tekeväni useampia mallikakkuja ja laitan ne sitten lasivitriiniin keittiöön esille. Tässä projektissa toki vierähtää tovi, mutta laitan sitten kuvia tänne, kunhan kaappi on täynnä.

Styroksista harjoittelupohjaa on myös näppärä käyttää esim. cake popsien tukena tai koristeiden kuivausalustana. Pohjia saa tilattua leivontatarvikeliikkeistä.


Sokerimassa tarttuu melko huonosti kuivaan pohjaan. Pohja kannattaakin voidella piping gelillä tai elintarvikeliimalla. Ohut kerros pikeeriä tai vesi-tomusokeriseosta toimii myös. Piping geliä saa ainakin ulkomaalaisista nettikaupoista. Elintarvikeliimaa voi tehdä myös itse sekoittamalla vettä ja tyloce-jauhetta. Tarttumapintana voi käyttää myös veden ja tomusokerin sekoitusta.


Kaulitsin kakun päälle suikaleen vaalean ruskeaa massaa ja toiselle puolelle tumman ruskeaa massaa. Sitten peitin ruskean massan foliopalasella ja suihkutin vaalean massan pinnalle reilusti kultaista elintarvikesprayta. Sitten poistin folion ja suihkutin ruskeammalle pinnalle myös hieman kultaista sprayta.


Leopardikuvio on maalattu geeliväreillä. Värin sekaan kannattaa sekoittaa tilkka vodkaa ennen maalaamista. Alkoholi haihtuu pinnalta äkkiä pois. Värit kannataa aina sekoittaa erillisillä alustoilla.  Lisäksi koristeena on sokerihelmiä, jotka on liimattu elintarvikeliimalla.


Reunakuvio on tehty sabluunalla. Töpöttelin kimallejauhetta sabluunan läpi, mutta kuvion voisi tehdä myös sivelemällä nestemäistä väriä tai pikeeriä sabluunan läpi. Myös kultainen spray kävisi, mutta kannattaa pitää huoli, että sabluuna on napakasti kiinni kakun pinnassa, jotta kuviosta tulee nätti.


Kukat on tehty kaksipuoleisella silikonisella petunia-muotilla.
Kukat on maalattu kullan ja ruskean sävyillä.


Kultainen sävy ei oikein välity kakun pinnasta näissä kuvissa, mutta luonnossa tätä kakkua on hauska katsella. Ja kerrankaan ei tarvitse surra, kun taideteos häviää sokerinnälkäisiin suihin. 

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvä idea! Ei tarvitse aina tehdä kakkua, jos haluaa harjoitella koristelua. Mitä tuo vodka geeliväriin sekoitettuna saa aikaan? Uus juttu sekin mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vodkaa kannattaa sekoittaa värin sekaan, jotta sillä on helpompi maalata. Näin väristä saa myös sopivan sävyistä. Vähän sama idea kuin vesiväreillä maalattaessa. ;) Vettä en suosittele käytettäväksi, sillä vesi tekee sokerimassan pinnasta vetelän. Vodka haihtuu pinnalta nopeaa (samanlain kuin käsidesi käsistä) ja näin lapsetkin voivat syödä kakkua. Alkoholista ei jää rumia märkiä läikkiä kakkuun, vaan jäljelle jää vain väri.

      Poista

Kiitos kommentistasi <3