sunnuntai 18. elokuuta 2013

Dummy cake vol.2Lisää koristekakkuja. Minulla on vitriininkoristeluprojekti menossa. Tarkemmin voit lukea tästä aiemmasta postauksestani. Tällainen koristelu passaisi mielestäni hyvin romanttiseen hääkakkuun. Kokeilin ensimmäistä kertaa muovailla sokerimassapionia. Harjoitustahan tuo vielä kaipaa, mutta ainakin sen kukaksi tunnistaa. Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä.


Petuniat kakun sivuilla on tehty kaksiosaisella silikonisella muotilla.
Koukerokuvio on tehty pikeerillä.Tässä nämä petuniamuotit. Koristeluun käytin lisäksi punaista tomuväriä ja vaaleanpunaista kimalletta. Kimalletta ei suositella syötäväksi, vaikka se ei olekaan myrkyllistä. Sisältää ilmeisesti muovia.. Mutta tämmöiseen koristekakkuun se passaa hyvin.Värin saa kukkien pintaan kiinnittymään hyvin kuuman höyryn avulla. Itse hyödynsin tässä tapauksessa silitysrautaamme ja sen höyryominaisuutta. Höyryä saa sumuttaa kukkien päälle yllättävän paljon. Höyry saa sokerimassan myös kiiltelemään kauniisti. 


7 kommenttia:

 1. Oih, onpas kaunis "kakku" ♥ Nuo koukerot ja kaikki.. ♥ Pioni on oikein kaunis, kyllä tunnistaa! Teitkö sen jollain muotilla, vai?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! =) Pionin tekoon käytin muutamaa muottia, mutta enimmäkseen vain leikkasin veitsellä ja hyrrällä massasta palasia. Mansikkamäen Ebellä on hyviä vinkkejä pionin tekoon. Voisin itsekin koittaa tehdä jonkinlaisen tutoriaalin, kunhan taas innostun pioneja tekemään. Ovat kyllä tosi kauniita kukkia. =)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana ja kaunis kakku! :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis kakku! Muutenkin upeita kakkuja sinulla täällä! :) Jos sopii, laitan sinut linkkilistalleni niin löydän tänne ihastelemaan uudemmankin kerran!

  VastaaPoista
 5. Upea! kyllähän tuon pioniksi tunnistaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3