tiistai 20. elokuuta 2013

Dummy cake vol.3 - Carousel cakeJa lisää kakkuja vitriininkoristeluprojektiini. Vaikka tämä olisikin aito kakku, niin tässä on se hyvä puoli, että ei-syötävien osien koristelun voi aloittaa jo viikkoja ennen kakun valmistamista. Ja koristeltuja osia voi käyttää myös myöhemmin toisen kakun koristeluun.

Käytin Wiltonin karusellikoristeita ja koristelin ne sokerimassalla ja pikeerillä. Kohtuu hidasta hommaa, jos haluaa tehdä homman kunnolla. Jos koristeet koristelisi kokonaan pikeerillä, saattaisi homma sujua hieman nopeammin, mutta sokerimassa on mielestäni hieman nätimpää. 


Tässä hieman vaihekuvia koristelusta.

Hevoset


Ota pieni pala sokerimassaa ja painele se hevosen harjan päälle. Värjäsin valkoista sokerimassaa Wiltonin violetillä geelivärillä.


Leikkaa puukolla ylimääräinen massa pois seuraten harjan rajaa.


Painele cocktailtikulla rajat harjaan ja muotoile massa muutenkin istuvammaksi.


Harjan voi vielä maalata kimalleväreillä. Sekoitin violettiä helmiäistomuväriä hieman vodkaan ja maalasin harjan. Vodka auttaa väriä tarttumaan paremmin ja väristä tulee syvempi. Vesi tekee massasta lötköä, en suosittele sitä käytettäväksi. Alkoholi haihtuu massan päältä täysin pois. Päälle voisi suihkuttaa myös esim. helmiäissprayta.


Häntä ja satula koritsellaan samalla tavalla. Jos massa ei meinaa tarttua kiinni, voi liimausapuna käyttää esim. elintarvikeliimaa. Hevosta voi toki koritsella niin paljon kuin haluaa.


Itse pursotin vielä värjättyä pikeeriä mm. suitsiin. Pikeerillä tulee paljon nätimpää jälkeä esim. kaupan sokerikuorrutteisiin verrattuna.


Heppojen on näppärä antaa kuivua tukitelineissään. Pakkauksessa tulee neljä hevosta. Koristelin kaksi muuta vaaleanpunaisella massalla ja maalasin ne lisäksi vielä vaaleanpunaisella kimalteella.


Kakkupohja on styroxia ja se on kuorrutettu vaaleanruskeaksi värjätyllä sokerimassalla ja maalattu vielä kullanväriseksi. Sekoitin kullan väristä kimalleväriä vodkaan ja maalasin isolla pensselillä koko kakun. Päälle suihkutin vielä kultaista helmiäissprayta. Super bling!

Kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea enemmän täältä. Hevoset kannattaa tökätä pohjaan ennen kuin massa kuivuu täysin, ettei kuorrute se repeä.


Laskokset

Tässä vaihekuvia sivuilla olevien laskosten tekemisestä. Kuvat ovat hieman hämäriä, mutta kaippa niistä selvää saa. Laskokset kannattaa tehdä kaikki samanpituisiksi. Tässä joutuu käyttämään vähän matematiikkaa apuna. Yleensä viisi laskosta kakun reunoilla on aika hyvä määrä. Käytin halkaisijaltaan 24cm kokoista pohjaa, joten sen kehä on pii x halkaisija, kuten kaikki matematiikan tunneilta muistamme.. Eli ympyrän kehä on 75cm (3,14 x 24cm). Kun tämä jaetaan viidellä, saadaan yhden laskoksen pituudeksi noin 15cm.


Ensin leikataan reilu 15cm pituudeltaan oleva pala ja aletaan laskostamaan sitä. Tein kolme laskosta. Tämän palan korkeus on noin 6cm.


Laskostamisapuna voi käyttää esim. pensseliä tai puista tikkua.


Sitten laskos taitetaan kaarelle, jotta siitä tulee noin 15cm mittainen. Ei ole ihan sentin päälle. Päät rutistetaan yhteen.


Laskos kannattaa liimata kakkuun heti. Liimausapuna voi käyttää elintarvikeliimaa tai kaupan sokerikuorrutetta.


Laskosten yhtymäkohtiin voi liimata jonkin koristeen. Itse käytin sokerimassapetunioita, jotka tein silikonimuotilla ja maalasin punaisella tomuvärillä ja kimalteella.


 Bling bling on kyllä tämän kakun teema. 


Katon päällystin vaaleanpunaisella ja violetilla sokerimassalla. Maalasin massat myös samoilla kimalleväreillä kuin hevosetkin. Nauhat tein valkoisesta massasta, jotka maalasin kultaisella värillä.


Sivuille liimasin sokerimassapötköjä ja maalasin nekin vielä. Vaaleanpunainen on pikeeriä. Tästäkin selviäisi paljon nopeammin pikeerillä, mutta en oikein ollut varma tulisiko siitä nättiä jälkeä. Mitään osaa en ole suoraan maalannut väreillä, vaan kuorrutin kaiken ensin massalla ennen maalaamista.


Ihhahhaa
2 kommenttia:

  1. Voi kuinka kaunis! Ja varmasti myös työläs!

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Kyllähän tässä vähän aikaa vierähti, mut tein tätä pikku hiljaa kaiken muun ohessa. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3