Vanilja whoopies



Teimme tuttavaperheen lasten kanssa näitä tässä yksi ilta. Vein näitä myös ystävilleni tuliaisiksi. Tuli niin hyviä, että olen lähetellyt reseptiä ympäri Suomea kaikille. Pitiähän se sitten lisätä tännekin, niin saa jaettua sen kaikille.

20-25kpl

Keksit:
250g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa tai 2tl leivinjauhetta
115g voita
ripaus suolaa
150g sokeria
1 kananmuna
1tl vanilja-aromia
1,5dl maitoa
punaista elintarvikeväriä

Täyte:
200g tuorejuustoa
100g voita
150g tomusokeria
1tl vanilja-aromia

Kuorrutus:
150g mansikkatomusokeria
1-4rkl lämmintä vettä

Keksejä varten vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vanilja. Sekoita jauhot, sooda ja suola. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen. Sekoita hyvin. Lisää halutessasi hieman punaista elintarvikeväriä taikinaan. Pursota leivinpaperille kiekkoja ja jätä reilusti leviämisvaraa. Tarkemmin voi katsoa tästä aiemmasta postauksestani. Taikinan voi pursottaa pelkällä pursotinpussilla tai tavallisella pussilla, jonka kulma on leikattu auki. Paista keksejä 180 asteisessa uunissa 9-11min. Nosta ritilälle jäähtymään.

Täytettä varten vaahdota voi ja tomusokeria. Lisää juusto ja vanilja. Pursota pikkuleipien väliin esim. tähtityllalla. 

Kuorrutuksen voi tehdä myös tavallisesta tomusokerista ja lisätä sekaan elintarvikeväriä. Kuorrutteen voi tehdä myös niin, että laittaa osan tavallista tomusokeria ja osan mansikkatomusokeria. Mansikkatomusokeria löytyy marketeista. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on lusikoitavaa, mutta pysyy kuitenkin keksin päällä.


Koristelusta vastasi tällä kertaa Sara 5v

Kuvat ovat vähän hämäriä, kun otin kuvat illalla enkä käyttänyt salamaa. 
Mutta hirmusöpöjä näistä tuli! Kiitos innokkaalle leipuriapurille!

Kommentit

  1. Namskista, pitääpä näitä kokeilla jos resptistä tuli niin suosittu :) Viikon kuluttua tuleekin anoppi kylään, viettämään nuorimmaisen synttäreitä niin vois sillon olla näille käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen. =) Nämä ovat vähän kuin pikkuleipien ja leivoksien sekoituksia. Ihanan pehmeitä sisältä. Äitini muun muassa tilasi jo näitä seuraaviin juhliinsa. ;)

    VastaaPoista
  3. Näiden väliin voi varmaan laittaa vaikka vadelmahhilloa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3