Amerikkalaiset pannukakut



Amerikkalaisia pannukakkuja on hauska tehdä aina joskus sunnuntai aamiaiseksi. Meidän perheessä nämä uppoaa parhaiten hunajan kanssa, mutta tuoreet marjatkin olisivat tosi kiva. Amerikassa nämä taidetaan syödä yleensä siirapin kanssa. Itse yleensä puolitan reseptin, jolloin taikinasta tulee varmasti tarpeeksi pannukakkuja kolmelle ihmiselle.

Esikoisemme on niin hurahtanut numeroihin, että hän syö melkein mitä vain, jos päälle kirjoittaa jonkun numeron (esim. ketsupilla, hunajalla, mätitahnalla ym). Poika osasi jo 3-vuotiaana laskea sataan ja osasi aakkoset sekä etu- että takaperin. Toivottavasti tuo innostus numeroihin säilyy kouluvuosiin asti.

Taikina:
225g vehnäjauhoja
1-2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2 munaa
3dl maitoa
2rkl sulaa margariinia paistamiseen

Sekoita ainekset kulhossa vispilällä sekoittaen. Taikinan voi antaa turvota hetken, mutta ei ole pakollista. Nostele noin kaksi ruokalusikallista taikinaa pannulle yhtä pannukakkua varten ja paista pannukakkuja keskilämmöllä, kunnes pinta on kullanruskea.


Tein meidän poitsulle muutaman nallepannukakun. Nenä on banaania. Silmät ja suu sulaa suklaata. Tuli aika hauskoja, mutta eivät nämä kiinnostaneet häntä ollenkaan numeropannareiden rinnalla.

Köyhät ritarit


Tässä toinen kiva sunnutairuoka. Köyhiä ritareita on helppo ja nopea tehdä. Sekoitetaan maitoa, munia, sokeria ja kanelia kulhossa. Dipataan sitten leipä seoksessa ja paistetaan pannulla rasvassa. Itse yleensä käytän täysjyväpaahtoleipää ja se sopii kyllä tähän tosi hyvin. Kaneli on sitten ihan must! Tuo inkiväärihillo oli muuten tosi kiva näiden kanssa. Mutta suosikkini on yhä vadelmahillo. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3