Piña Colada Cup Cakes



Kesällä tuli testailtua paljon erilaisia jäätelöreseptejä. Nyt syksyllä ajattelin testailla erilaisia cup cake reseptejä. Näistäkin tuli tosi ihania ja meheviä. Hieman väriä syksyyn.

Muffinssien perusresepti on Hummingbird Bakeryn kirjasta Leivonnaisia herkkusuille. Kirjan muffinssit kohoavat niin paljon, että vuoat kannattaa täyttää vain puolilleen. Muffinsseista tuli ihanan meheviä, mutta hieman meinasivat jäädä vuokaan kiinni. Paistoin nämäkin muffinssit silikonisissa vuoissa, mutta onneksi tuli valittua nuo vähän nätimmät vuoat, joten niistä pystyi ihan hyvin muffinssit tarjoamaan. 

Näissä pina colada muffinsseissa yhdistyy ihanasti kookos ja ananas. Ja kuorrute on silkkisen pehmeä. Pelkkä voi-sokerikreemi on mielestäni aivan liian raskasta. Yleensä suosinkin kreemejä, joihin on lisätty tuorejuustoa tai muuta sekaan. Pelkkä kermavaahto sitten tuppaa olemaan vähän liian tylsä. 

n. 12kpl

1,8dl vehnäjauhoja
1,6dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g huoneenlämpöistä voita
1,2dl kookoskermaa tai -maitoa
0,5tl vanilja-aromia
1 muna
(1-2rkl rommia tai pari tippaa rommiaromia)
n.3kpl ananasrenkaita

Kuorrute:
1rkl Maizenaa
1,5dl maitoa
1tl vaniljasokeria
225g voita
2,5dl tomusokeria

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi kulhossa sähkövatkaimella. Lisää kookoskerma ja vanilja. Jätin itse rommin pois, koska en pidä sen mausta. Lisää muna. Kaada taikina vuokiin. Leikkaa ananasrenkaista pieniä paloja ja paina 2-3kpl jokaiseen vuokaan taikinan sekaan. Paista 170 asteessa 20-25min. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten laita maito ja maizena kattilaan. Keitä kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää maito vähitellen sekaan ja sekoita sähkövatkaimella vähäintään 3min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Pursota muffinssien päälle esim. tähtityllalla.


Koristelin kuppikakut lisäksi kultaisilla sydämillä, tomuväreillä, pienillä cocktailsateenvarjoilla sekä pilleillä.


Ihanan kesäisiä muffinsseja. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3