Pöllökakku



Tämä pikku pöllö meni 1-vuotta täyttävän Siiri tytön syntymäpäiville. Sain tytön äidiltä kuvan, jota käytin hieman mallina. Väritoiveina oli baby pink, hot pink, musta ja valkoinen.

Pohjina on 2x20cm sokerikakkupohjat. Tein 6 munan taikinan ja paistoin kahdessa silikonisessa vuoassa. Silikonivuoat ovat hieman huonoja kakkuja paistettaessa sillä ne eivät pidä kunnolla muotoansa. Suosittelenkin käyttämään metallisia irtopohjavuokia. Täytteenä on mansikkarahka ja sitruunamousse.


Kakku on kuorrutettu voi-sokerikreemillä ja vaaleanpunaiseksi värjätyllä karkkimassalla. Massaa tarvitaan n.750g. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Rusetin ohje löytyy täältä.


Ykkösen ja pöllön sisällä on cocktailtikut, jotta ne varmasti pysyvät pystyssä kakun päällä. Tätä koristetta oli todella hauska tehdä. Olen nykyisin ihan pöllöfani. 


Onnea Siirille! 

Kommentit

  1. Kiitos =) Synttärisankari ei vielä itse kovin paljoa kakun päälle ymmärtänyt, mutta äiti oli onnessaan! =))

    VastaaPoista
  2. Ihana!!:) Todella suloinen pöllö!:) Myös minulla pöllö-kakku suunnitteilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitääpä tulla kurkkaamaan sitten pöllökakkuasi ;)

      Poista
  3. Ihana. Tuo pöllö on söpö! Miten saatkin tuollaisista pienistä hahmoista noin siistejä ja täydellisiä. Mistä massasta pöllö on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =)) Pöllö on muistaakseni karkkimassaa, joka on värjätty vaaleanpunaiseksi. Karkkimassasta on mielestäni helpoin muovata koristeita. Kukkamassa (gum paste) on ehkä vielä aavistuksen parempi ja kuivaa nopeampaa, mutta se on valmiina aika kallista. Sokerimassaa ja marsipaania en yleensä käytä isojen koristeiden tekoon. Sokerimassa on liian lötköä ja marsipaani ei kuiva koskaan.. Koristeiden teossa ei kannata hätiöidä, niin hyvä tulee. ;) Ja paljon harjoitusta. =D

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä! Taitaa olla hätiköinti viimeisimmän kakunkoristeen kohtalo, tein siilin Marsipaanipossun ohjeilla syksyiseen kakkuun. En laittanut sitä edes blogiini, koska oli tosiaan pikaprojekti - tyttärelle kakkua, kun täytti vuosia. Hän vei sen oppisopimustyöpaikkaansa tarjolle. Kamala kiire koko viikon ja johonkin väliin piti ujuttaa kakun teko. Ihan söpö siitä siilistä tuli, mutta sellaisia epätasaisuuksia, jotka häiritsi.

      Poista
  4. IHANA pöllö ja muutenkin kaunis kakku :):)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3