Coca-cola juustokakku



Lisää coca-cola kokeiluja. Kinuskikissa testasi myös jokin aika sitten coca-cola juustokakkua ja kommentteja tuli ihan laidasta laitaan. Meillä tämä kakku teki kyllä tosi hyvin kauppansa ja kaikki vieraat pitivät siitä kovasti! Dominot passasivat täytteen kanssa yhteen loistavasti!

Tein kakun Kinuskikissan reseptin pohjalta, mutta muokkasin sitä kuitenkin jonkin verran. Kakku ei tosin varmaan näytä yhtään juustokakulta, sillä pursotin reunoille vielä kermavaahtoa. Tuli aika söpö. Käytin kakkuun Aqvian cola-tiivistettä, jota ostin rautakaupasta.

15-20cm irtopohjavuoka

Pohja:
160g Dominoja
50g voita / leivontamargariinia

Täyte:
2,5dl kermaa
100g tuorejuustoa
25-50ml cola-tiivistettä
4 liivatelehteä ja n.½dl vettä tai 2tl liivatejauhetta ja 2rkl vettä

Koristeluun:
punaisia ja valkoisia Candy Meltsejä
1,5dl kermaa
2-3tl vaniljakreemijauhetta

Cola-tiivistettä kannattaa lisätä aluksi varoen ja maistella täytettä vähän väliä, jotta siitä tulee oman maun mukainen. Itsellä tiivistettä meni ainakin tuo 50ml, mutta eri tiivistemerkeissä voi toki olla eroja.
 
Juustokakun pohjan valmistuksesta voi lukea tarkemmin täältä ja täytteen täältä.
Mikäli kakun haluaa tehdä 24cm vuokaan, kannattaa täyte tuplata (6 liivatelehteä riittää).
Liivatejauheen käytöstä voi lukea tarkemmin vielä purkin kyljestä.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta. Tämä jämäköittää kermavaahtoa.
Pursotin lisäksi reunoille hieman suklaa ganachea, jota jäi yli suklaa-nougat kakusta.

Tarkoituksenani oli aluksi tehdä kiille coca-colasta, mutta vuoka ei ollutkaan tiivis ja kiille valui kakun päältä melkein kokonaan pois. Vuorasin vuoan reunat reunakalvolla, mutta kalvo ei kuitenkaan ollut pysynyt jääkaapissa täysin tiiviisti ja täyte oli hyytynyt niin, että yhdelle reunalle oli jäänyt pieni rako, josta kiille valui vuoan ulkopuolelle. Kuorin sitten kakun pinnalta kiilteen jämät ja vajaa 0,5cm täytettä pois, jolloin pinnasta tuli taas tasainen. 15-20cm kakkuun voisi kuitenkin käyttää 2dl coca-colaa ja 3 liivatelehteä.


Päällys on tehty kokonaan candy meltseistä. Kirjoitusta varten voi printata netistä kuvan ja jäljentää sen leivinpaperille. Sitten sulatetaan valkoiset candy meltsit mikrossa ja pursotetaan pienellä pyöreällä tyllalla teksti leivinpaperille. Candy meltsit jähmettyvät jääkaapissa parissa minuutissa. 
Punaisen taustan tein myös kuvassa olevan leivinpaperin avulla. Kun kirjaimet olivat valmiit, nostin ne paperin päältä pois ja sivelin sen päälle punaista candy melts sulaa. Leivinpaperinpala on leikattu juuri kakun kokoiseksi.
 

Kumosin punaisen suklaan sabluunan kanssa jäisen kakun päälle ja se jämähti siihen heti nätisti. Suklaan voi toki antaa jähmettyä ensin kokonaan jääkaapissa ja sitten vasta laittaa kakun päälle. Kakun sulaessa suklaan päälle ilmestyi vielä pieniä vesipisaroita, jotka passasivat mielestäni coca-cola kakkuun loistavasti.


Kakku olisi passannut hyvin ilman kermapursotuksiakin, mutta näin siitä tuli jotenkin vielä huolitellummannäköinen.


Suosittelen kokeilemaan!

Kommentit

  1. Nämä siun cocacola-kokeilut on kyllä iha mielettömän hyvän kuuloisia ja näköisiä!! :)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisen kuuloinen kakku, pitääkin testata tätä kun esikoinen on niin kova cokis fani :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3