Coca-cola kääretorttu



Pidin coca-cola tarjoilut jokin aika sitten ja tein sinne mm. tämän cokispullon. 
Kääretorttupohja on tehty amerikkaliseen tyyliin eli mukana on voita. Muuten se ei ihmeemmin poikkea kääretorttupohjasta.

Roll cake

4 valkuaista
4 keltuaista
110g (1,2dl) sokeria
60g voita
100g (1,5dl) vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Laita valkuaiset ja puolet sokerista kulhoon. Laita keltuaiset ja puolet sokerista vastaavasti toiseen kulhoon. Vaahdota valkuaiset ja sitten keltuaiset sokerin kanssa. Vatkaimia ei tarvitse välissä pestä. Yhdistä seokset ja sekoita lusikalla. Lisää sulatettu voi ja kuivat aineet vuorotellen seokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200 asteessa noin 7min. Kumoa kääretorttu ja anna jäähtyä täysin. Kääretorttu kannattaa täyttää ja kääriä rullalle nopeasti, ettei kääretorttu repeile. Pohjan on kuitenkin oltava jäähtynyt, ettei täytteet sula. Kääretorttupohja tosin jäähtyy ihan hetkessä. Pohjaa voi hyvin kostuttaa samalla tavalla kuin kakkupohjiakin, jolloin kääretorttu ei repeile niin herkästi rullattaessa. Tässä tapauksessa käytin kostutukseen luonnollisesti coca-colaa.

Ylläolevaan kääretorttuun puolitin ohjeen ja paistoin pohjan 20x30cm vuoassa. Täytteeksi tein coca-cola moussen. Tästä reseptistä pitäisi kuitenkin riittää kokonaisen kääretortun täytteeksi. Täytettä ei tarvitse levittää koko pohjalle. 2/3 riittää.

Coca-cola mousse

1,5dl kermaa
100g tuorejuustoa
n.50ml cola-tiivistettä
2 liivatelehteä tai 1tl liivatejauhetta

Ostin jokin aika sitten kotitekoiseen limsaan käytettävää cola-tiivistettä ja testailin sitä erilaisiin leivonnaisiin, kuten esim. jäätelöön ja juustokakkuun. Tiiviste passaa mielestäni tosi hyvin melkein mihin leivonnaiseen tahansa. Tiivistettä kannattaa kuitenkin lisäillä vaikka ihan 10ml kerrallaan oman maun mukaan, jottei täytteestä tule liian makea.


Koversin kääretortusta pullonmallisen. Olen aiemmin tehnyt mm. tämän viinipullokakun.
Kakku on kuorrutettu colakreemillä, jota jäi yli coca-cola kuppikakuista. Päällä on chocolate satin ice kuorrutteen ja karkkimassan sekoitusta. Uurteet tein pienellä pyöreällä marsipaanityökalulla.

Lisäksi käytin koristeluun punaista marsipaania ja valkoista karkkimassaa. Kirjaimet on vain tehty tavallisilla kirjainmuoteilla. En jaksanut alkaa niitä käsin leikkaamaan massasta.


Coca-cola ei tässä kakussa kyllä paljon maistunut, mutta kääretorttupohja oli ihanan suklainen. Tiivistettä olisi tietty voinut laittaa enemmänkin, mutta pelkäsin että täytteestä tulee liian makea. Onpahan tätäkin testattu. En kuitenkaan usko että coca-cola moussesta tulee mikään hitti kakun täytteeksi.


 Löysin kaupasta tämmöisiä Marc Jacobsin sunnittelemiä pieniä coca-cola pulloja.
Katso myös uusi coca-cola pullokakkuni, joka saa ihmiset epäilemään silmiään!

Kommentit

  1. Hieno pullokääris! Oot taitava!
    Hauska idea tuo colatiivisteen käyttö. Heti tulee mieleen yksi cokacola-riippuvainen ystävä jolle tälläinen olisi ihan omiaan. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno!! Pitäkin seuraavaks kokeilla tuollaista kääretorttupohjaa, johon tulee voita.

    VastaaPoista
  3. Todella hieno! Itsellä ei varmaan mielikuvitusta riittäisi tuollaiseen! ;)

    Kysyisin sulta, että minkälainen kuorrutus sopisi kuppikakkujen päälle, ja olisi kestävä? Joutuvat nimittäin kuppikakut seisomaan suhteellisen pitkään.

    VastaaPoista
  4. Kiitos! =))
    Mari: Jos kuppikakut joutuvat seisomaan kauan huoneenlämmössä, niin voi-sokerikreemi on varmin ja kestääkin tosi hyvin. Mutta kreemi kannattaa toki maustaa esim. esansseilla (vanilja, minttu, sitruuna ym ym). Tai sitten kreemin joukkoon voi lisätä suklaata.
    Suklaa ganache on paras kuorrute maun puolesta ja kestääkin melko hyvin. Mutta siihen tulee kermaa, joten se ei niin hyvin huoneenlämmössä säily.
    Tässä on voi-sokerikreemille ohjeita: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2011/07/sokerikreemi.html. Pursotuksiin menee yllättävän paljon kreemiä. 12 kuppikakun kuorruttamiseen voi hyvin mennä tuo suurin määrä kreemiä. Riippuu tietty muffinssien koosta ja pursotuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset!
      Tuota voi-sokerikreemiä täytyykin piakkoin kokeilla. :)

      Poista
  5. Tosi kaunis leipomus jälleen kerran. =)

    VastaaPoista
  6. Vielä minun täytyy käyttää Sinun kakkutietämystä hyväkseni...
    Seuraavana kompastuskivenä juhlissani tulisi olemaan kakku. Mikä olisi kestävä kakku? Mikä näistä mielestäsi on kestävin: kermakakku, prinsessakakku vai Sacher-kakun tyyppinen kakku? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos minusta on apua. =) Noista vaihtoehdoista alkuperäistä Sacher kakkua muistuttava kakku kestää ehdottomasti parhaiten. Onnistuin saamaan käsiini reseptin Wienistä, joka muistuttaa eniten alkuperäistiä, salaista reseptiä (http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2011/09/aito-sacher-kakku.html). Siihen kuuluu suklaakakkupohja, aprikoosihilloa ja suklaapäällys, johon ei tule kermaa. Säilyisi huoneenlämmössä päiviäkin. Mutta itse suosin päälle kuitenkin suklaa ganachea.. Suklaakakut kestävät yleensä aika hyvin. Prinsessakakustakin saa kestävämmän, jos kerman sijasta käytää vaniljalla maustettua sokerikreemiä tms.

      Poista
    2. Kiitos taas hirveästi! :)

      Poista
  7. Tämä on kyllä tosi hieno! Mukava kun jotkut ehtii näpertelemään, kun itsellä aika on niin kortilla... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Tiedän tunteen tuosta ajanpuutteesta... Ehkä minä sitten lohkaisen vähän tuosta siivousajasta.. =D Lasten kanssa on kuitenkin niin hauska viettää aikaa =)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3