Coca-cola tarjoilut



Appiukko ja mieheni sisko perheineen kävivät meillä kylässä parisen viikkoa sitten ja ajattelin, että siinä on hyvä kohderyhmä, jolle voin testata coca-cola kokeilujani.

Ostin kotitekoiseen limsaan käytettävää cola-tiivistettä (Aqvia) ja päätin tehdä siitä kaikenlaisia leivonnaisia. Tein kuvassa olevan suklaa-nougat kakun varalta, mikäli kaikki cola-leivonnaiset olisivat maistuneet pahoilta.  Mutta tosi hyviä olivat kyllä kaikki! Osa piti eniten juustokakusta, osa taas suklaakakusta.

Colakarkkeja


Väriteemaa hallitsi luonnollisesti musta, punainen ja valkoinen.
Sitterikin näkyy taustalla...


Colakarkkeja ostin alunperin Coca-cola piñatoja varten.
Meidän poitsu kuitenkin kerkesi tuhota kaikki ennen vieraiden tuloa.


Kommentit

  1. Jos leipoisit juhliin ainakin voileipäkakun ja/tai jotain suolaista piirakkaa, 2-3 täytekakkua, 2-3 juusto/hyydykekakkua, muffinseja, cakepopseja, mustikkapiirakkaa ja kaakaoleivosta, niin miten järjestelisit niiden tekemisen? Mitä tekisit pakkaseen jne.? Anteeksi, jos viestistäni ei saa selvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuosta saa ;) Suurin osa kannattaa ehdottomasti tehdä ennakkoon ja pakkaseen. Voileipäkakku on ainut mitä en noista tekisi ennakkoon pakastimeen. Esim. keksejä tai macaronejakaan ei kannata pakastimeen tehdä, mutta keksitaikinan voi pakastaa. Kannattaa myös suosia valmistaikinoita, jos on paljon tehtävää (esim. piirakkapohjaan). ;)
      Täytekakut kannattaa leipoa täytteineen päivineen pakkaseen ja koristella sitten samana päivänä tai päivää ennen. Juustokakut voi myös tehdä pakkaseen valmiiksi, mutta esim. kiilteen tekisin vasta päivää ennen (ja muun koristelun). Kakut kannattaa peittää esim. kelmulla pakastuksen ja sulatuksen ajaksi (huoneenlämmössä tai jääkaapissa), jotteivat ne kuivu. Cake popsitkin voi pakastaa, mutta kuorrutus tehdään päivää ennen tai saman päivänä. Mustikkapiirakka ja leivokset taitaa olla parasta tuoreena, mutta hyvin kestää pakastusta. Täytekakut vain paranevat pakastuksesta. ;)
      Aloittaisin kakuista ja tekisin ne ensin pakkaseen. Ylijäämäkakkutaikinastahan saa näppärästi myös popsit. Kakkutaikinasta voi myös tehdä samalla muffinsseja. Muffinssit ja leivokset tekisin myöhemmin (pakkaseen), mikäli näyttää että niille on tarve. Koristelukin kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, kun on paljon tehtävää. Koristeltu kakku säilyy jääkaapissa hyvin pari päivää. Ja irralliset koristeet kannattaa tehdä jopa viikkoja ennen ettei tule kiire ja ne kerkeävät kuivua. Toivottavasti tästä vastauksesta saa jotain selvää =D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, tästä on paljon apua! :)

      Poista
  2. Ihana idea ! Ihan mahtava :)

    Haastoin sut tässä jo jokin aika sitten, mutta en tiedä oletko huomannut asiaa? Tässä on linkki haasteeseen; http://postittelijanleipomukset.blogspot.fi/2013/09/pieni-palanen-minua-haaste.html

    Terkuin, Raita

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3