Halloween cup cakes



Nämä halloween kuppikakut syntyvät nopeasti näillä hauskoilla kakkupapereilla. Kuppikakut ovat mustikka-valkosuklaamuffinsseja.

Mustikka-valkosuklaa kuppikakut

n.12kpl

120g vehnäjauhoja (1,8dl)
140g sokeria (1,6dl)
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
1,2dl maitoa
1 muna
0,25tl vanilja-aromia tai 1tl vaniljasokeria
1-1,5dl mustikoita
50g valkosuklaata rouhittuna

Pieni keittiövaaka kannattaa hankkia, mikäli leipoo kohtalaisen paljon, sillä desimitat ovat aika summittaisia, sillä esim. jauhot menevät joskus kupissa enemmän tai vähemmän kasaan, mutta vaa'alla saa tarkan määrän mitattua.

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi sähkövatkaimella pienellä teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää puolet maidosta ja sekoita. Lisää kananmuna ja vanilja. Lisää loput maidosta ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääntele lopuksi mustikat ja valkosuklaarouhe seokseen esim. lusikalla. Mustikat voivat olla tuoreita tai pakastettuja. Kaada taikina muffinivuokiin (täytä 2/3 osa vuoasta). Käytin Dr.Oetkerin värikkäitä vuokia, sillä ne pitävät värinsä hyvin uunissa. Vuoat pitävät myös muotonsa paremmin, mikäli ne asetetaan muffinipellille ennen paistoa. Muffinssit voi paistaa myös silikonisissa vuoissa ilman paperia. Paista 170 asteisessa uunissa 20-25min. Anna jäähtyä. Säilytä muffinssit aina suljetussa rasiassa, sillä muuten ne kuivuvat.

Kuorrutus:
 
100g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
2dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia tai 2tl vaniljasokeria
vihreää elintarvikeväriä

Vaahdota voita ja sokeria kulhossa pari minuuttia. Lisää tuorejuusto. Lisää sokerit ja väriaine. Lisäile väriä varovasti esim. cocktailtikulla. Erilaisista pursotuksista voi lukea tarkemmin täältä.



 Olen syksyn aikana testaillut muutamia ihania muffinssireseptejä, kuten esim. piña colada cup cakes, suklaa-kookoskuppikakut ja caramel apple cup cakes.

Kommentit