Halloweenkakku



Tässä Kakkumonsterin vuoden 2013 halloweenkakku. Tätä oli superhauska tehdä.
Vuonna 2011 tein tämän kummituskakun ja 2010 kurpitsakakun. Viime vuonna tein lähinnä halloween-teemaisia kuppikakkuja ja kakkutikkareita.

Kakkupohja on 5 munan sokerikakkupohja, joka on paistettu 20x20cm vuoassa. Täytteenä on sitruunamousse. Käytin sitruunatuorejuustoa. Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla ja lakritsitoffeemassalla. Aivan loistava yhdistelmä. Ja tuo toffeemassa on todella hyvänmakuinen. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä. Kakun kokoamisesta/täyttämisesta yleisesti voi lukea täältä.


Koristelusta pitäisi käydä ilmi loittoneva tie. Siksi kurpitsatkin pienenevät.
 
Koristeet ovat pääasiassa sokerimassaa. "Mukulakivet" on tehty vaaleanruskeista (milk chocolate) ja valkoisista candy meltseistä. Sulatin molempia karkkeja noin puolet ja puolet ja sekoitin ne yhteen. Laitoin suklaan minigrip-pussiin ja leikkasin kulman auki. Sitten pursotin leivinpaperille soikeita ympyröitä ja annoin jähmettyä. Tämä on huomattavasti nopeampi konsti, kuin muovata jokainen kivi erikseen massasta.
 

"Kuutamo" on tökätty kiinni kakkuun, kuten näkyy. Leikkasin veitsellä kuorrutteeseen uran ja ujutin koristeen paikoilleen. Koristeen voisi tietty tehdä sen verran isommaksi, jotta se mahtuisi vain nojaamaan kakkua vasten sen takana.


 Kuutamo kannattaa tehdä viimeistään päivää ennen, jotta se kerkeää kuivua. Piirsin kuivahtaneelle sokerimassapalaselle mustalla tussilla puun ym koristeita ja maalasin vielä mustalla geelivärillä niitä tummemmiksi. Talo on leikattu vapaalla kädellä violetista massasta. Löysin netistä kuvan, josta otin hieman mallia.

Liimaukseen voi käyttää elintarvikeliimaa.


Tämän koristeenhan voi uusiokäyttää myöhemminkin, jos vain jaksaa sen arkistoida.

 
Halloween on varmaan tavutettu väärin, mutta koska lukioenglannissa ei englanninkielisten sanojen tavutusta opeteta, niin annettakoon tämä anteeksi. Haamut on tehty pienellä keksimuotilla.


 Tosin tällaisten pienten karkkien tekoon se myös soveltuu. Tein nämä ylijäämämassasta.

Hauskaa halloweenia!

Kommentit

  1. Ihana haamukakku :D Minulla on myös tuommoinen pieni haamumuotti, mutta tänä vuonna Halloween jää väliin matkan vuoksi. Olisi ollut kiva tehdä joku teemakakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Noh, kohta pääsee leipomaan joulujuttuja ;) Mukavaa matkaa teille!

      Poista
  2. Tykkään! "pelottava" muttei kuitenkaan pelottava :) :D Eli just soppeli.
    Tuo enkun tavutus... jännä juttu että lukiossa, varsinki ennen kirjoituksia, pitää kyllä osata kaikenmaailman prepositiot ja etu-ja taka-ja sivuliitteet, joita britit ei osaa itekään, mutta tavutus, opetetaanko sitä edes...?? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. =D Jotku halloweenkakut on tosiaan vähän turhan pelottavia/ällöjä.. x) Muistan ku meidän enkun ope sanoi lukiossa tuosta tavutuksesta, että sitä ei tarvitse osata, kun se on yliopistojuttuja.. Ja tosiaan, britit eivät todellakaan osaa omaa kielioppiansa. =D

      Poista
  3. Upea! Ja kivoja vinkkejä olen saanut noista muistakin halloween postauksista.

    VastaaPoista
  4. Tosi ihana! Halloweenkakut on kyllä kivoja. Varsinkin tällaiset sopivan pelottavat. Kukaan tuttu ei tänä vuonna taida pitää Halloweenbileitä, kun ei oo kakkua tilattu. Nyyh, ois ollu kiva tehdä. :D

    VastaaPoista
  5. Todella upea kakku! Ihana idea tuo taustakin tuossa ja hienot maalaukset siinä. Harmi etten ole järjestämässä pyhäinpäivän juhlia.

    VastaaPoista
  6. Hieno kakku, paljon yksityiskohtia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3