Marttikakku



Kokosin tämän Marttikakun samalla tavalla kuin aiemmankin Marttikakkuni. Tein kakun vain tällä kertaa sokerikakkupohjasta, jota en yleensä muotokakkuihin paljon käytä, sillä se menee kasaan melko paljon. Tässäkin kakussa tuo kakun korkein kohta meni varmaan puolet alaspäin. Tukikeppejäkin piti lyhentää. Muuten kakku pysyi kyllä hyvin kasassa ja kyllä se mielestäni Martilta näyttää. Mutta muotokakkuihin suosittelen voikakkupohjaa.

Kokosin kakun 20x20cm vuoassa paistetusta sokerikakkupohjasta. Tarkemmat kokoamisohjeet löytyy ylläolevasta linkistä. Täytteinä on pätkismousse ja mansikkarahka. Kostutukseen käytin mansikoista valutettua nestettä.


Kakku on kuorrutettu karkkimassalla, jonka värjäsin ruskeaksi kynäruiskulla. Martti reppana on hieman ruosteinen, joten ruiskuvärillä sai hieman ehkä sitä efektiä. Kyljet tein tällä kertaa myös kynäruiskun avulla. Mies sanoi, että tämä on hieman sporttisempi malli Martista.



Onnea päivänsankarille!

Kommentit