Päärynäjäätelö



Lisää jäätelökokeiluja. Tein aiemmin päärynäjäätelöä aidoista päärynöistä, mutta se maistui enemmänkin päärynähillolle. Jos on tottunut kaupan päärynäjäätelöön ja haluaa samantyyppistä makua, niin kannattaa tehdä jäätelö päärynäesanssista. Tähän käytin sitten päärynätiivistettä.

2,5dl kermaa
1prk (397g) kondensoitua maitoa
5-10ml päärynätiivistettä
1rkl glukoosisiirappia
(elintarvikeväriä)

Vaahdota kerma ja lisää maito. Lisää päärynätiivistettä vaikka 1ml kerrallaan ja maistele seosta vähän väliä, kunnes maku on sopiva. Jäätelön sekaan voi lisätä hieman vihreää elintarvikeväriä. Itse käytin aavistuksen Wiltonin Leaf Green -väriä. Mutta jatkossa taidan jättää värin kokonaan pois. 
Laita seos pakkaseen ja anna jähmettyä vähintään 6h. Seosta ei tarvitse sekoitella pakastuksen aikana.


Käytin tuommoista Aqvia-merkkistä tiivistettä. Oli ihan hyvänmakuinen. Tiivistettä on helppo lisätä milli kerrallaan esim. lääkeruiskun avulla. Glukoosisiirappi tekee jäätelöstä ihanan pehmeää. 

Kommentit