Suklaa-nougatkakku



Tästä tuli ihanan mehevä suklaakakku, mutta ei todellakaan mitenkään raskas, joten passaa erittäin hyvin myös suomalaiseen makuun. Pohjana on 20cm tumma sokerikakkupohja. Täytteenä toisessa välissä suklaamousse ja toisessa Wiener Nougat -mousse. Kostutukseen käytin vettä, johon lisäsin hieman vaniljasokeria. Kakku on kuorrutettu maitosuklaa ganachella.

Mousset (20-24cm kakkuun)

2,5dl Flora vanillaa 
200g tuorejuustoa
4 liivatelehteä tai 2tl liivatejauhetta
100g suklaata
1-2dl wiener nougat crushia

Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min tai sekoita liivatejauhe kahteen ruokalusikalliseen kylmää vettä. Liota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetken ja lisää seokseen. Tai kuumenna liivatejauhe-vesiseos mikrossa 30s ajan ja lisää seokseen. Jaa seos kahteen kulhoon. Lisää toiseen sulatettu ja jäähdytetty suklaa. Suklaan voi sulattaa mikrossa puolella teholla 30s pätkissä tai sitten vesihauteessa. Toiseen kulhoon lisää wiener nougat crush. 

Suklaa ganache

180g maitosuklaata
n.1,5dl vispikermaa (Flora vispi)

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sula suklaa. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä ganache kakun päälle. Jos ganache on hieman liian lötköä pursotettavaksi, laita se hetkeksi jääkaappiin.
 
Kuohukermaa käytettäessä kannattaa suklaa sulattaa kerman joukkoon kattilassa keskilämmöllä ja laittaa yön ajaksi jääkaappiin. Aamulla voi seoksen sitten vaahdottaa. Jos kuohukerman joukkoon lisää sulaa suklaata, on lopputulos yleensä hieman rakeinen.


Koristeena kakun päällä on mm. sokerimassa liljoja, joiden ohje löytyy täältä.

Tuli niiin ihanaa! 

Kommentit

  1. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalle! Tuota nougatmoussea täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Oi, oi, oi! Tämä päätyy kyllä ''täytyy kokeilla''-listalleni! Harmi vain, että se lista on jo toosi pitkä.. :D

    VastaaPoista
  3. Kylläpä kauniita luomuksia teettii!!

    VastaaPoista
  4. Toimii, etenkin nougat-mousse! Hyvä vois olla myös niin, että tekis hiukan makeemman suklaisen pohjan ja pelkkää nougat moussea molempiin väleihin...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3