Supersuklainen pavlova



Pavlova on ihana jälkiruoka, joka on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Pavlova koostuu pyöreästä marengista, joka on kova ulkopuolelta ja pehmeä sisältä. Päällä on usein kermavaahtoa ja hedelmiä. Jälkiruoka on erittäin suosittu Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.
 
Pavlovaan on näppärä käyttää ylimääräiset valkuaiset, joita usein jää leivonnasta yli. Itse pakastan aina valkuaiset, sillä ne eivät kärsi pakastuksesta ollenkaan.
 
Halusin tehdä pavlovasta tällä kertaa oikein supersuklaisen. Tuli tosi ihana! Tämä on tosin yllättävän makea, joten herkuttelu kannattaa aloittaa aika pienestä palasesta.

6 valkuaista
300g (n.3,3dl) sokeria
1tl viinietikkaa
3rkl kaakaojauhetta
75g suklaata

Päälle:
3dl kermavaahtoa
200g marabou suklaatuorejuustoa

Vaahdota valkuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Lisää viinietikka. Viinietikka tekee marengin sisuksesta ihanan pehmeän. Joskus marenkivaahdon joukkoon lisätään myös maissijauhoja, mutta tämä ei ole pakollista. Lisää kaakaojauhe ja rouhittu suklaa lopuksi ja sekoita lusikalla. Kaada massa pellille pyöreäksi keoksi (halkaisija 20-24cm) ja paista 150 asteisessa uunissa 1h15min.

Vaahdota kerma ja lisää tuorejuusto sekaan. Kaada jäähtyneen marengin päälle ja koristele vielä kaakaojauheella. Päälle sopisi hyvin myös tuoreet vadelmat.

Kommentit

  1. Mä oon kerran kokeillut tehdä pavlovaa ja lopputulos oli kaamea katastrofi :D Ehkä mä joskus vielä voitan pelkoni ja kokeilen uudestaan. Etenkin tällainen suklainen versio kiinnostaisi kovasti. Näyttää nimittäin valtavan hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantsii kokeilla uudestaankin. ;) Sillon kun 4-5v sitten aloittelin vasta tätä kakkujen tekemistä, niin varmaan joka kolmas kakku meni ihan pieleen. =D Mut en sit antanu periksi. x)
      Pavlovassa voi ehkä ottaa varman päälle niin että kun valkuaiset ja sokeri on vaahdotettu, niin loput aineet sekoitetaan varovasti käsin esim. puukauhalla. Silloin pitäisi onnistua. =)

      Poista
    2. Ehkä mä sitten uskallan kokeilla uudestaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3