Isänpäivän kuppikakut



Muffinssit ovat kohtuu nopeita ja helppoja tehdä. Juuri täydellisiä lasten kanssa leipomiseen. Meidän ukkeli vastasi koristelupuolesta ja taiteili nuo sokerimassakuviot kuppikakkujen päälle. Poitsu halusi, että koristeiden päälle kirjoitetaan nimiä hänen lempihahmoistaan. Aika hauska idea mielestäni. Lapsilla kyllä sitten aina välähtää!
 
Nämä ovat sitruunakuppikakkuja. Näyttävät kuvissa aika tummilta, kun valaistus alkoi olla jo aika huono. Sitruunamuffinssit ovat isäni lempimuffinsseja ja meillä jäi hänen syntymäpäiväkin juhlimatta, joten tein sitten hänen mielikseen näitä.

10kpl

1,8dl vehnäjauhoja
1,75dl sokeria
1,5tl leivinjauhetta
2tl sitruunamehua
40g leivontamargariinia
1,2dl maitoa
1 muna

Lemon curd tahnaa

Kuorrute:
100g voita
2dl tomusokeria
50g tuorejuustoa
1-5tl sitruunamehua

Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella kunnes seos on murumaista. Lisää maito vähitellen samalla sekoittaen. Lisää sitruunamehu. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
 
Lusikoi taikina paperivuokiin. Täytä maksimissaan 2/3 vuoasta. Paista 170 asteessa 20-30min riippuen uunista. Muffinssit ovat valmiit, kun niiden pinta on ottanut väriä ja muffinssin keskelle pistettyyn tikkuun ei jää taikinaa kiinni. Nosta muffinssit jäähtymään.

Kuorrutetta varten vaahdota rasva ja sokeri. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitruunamehua oman maun mukaan. Kuorrutteen sekaan voi raastaa myös sitruunankuorta, jos haluaa voimakkaamman maun.

Kaiverra muffinssien keskeltä lusikalla pieni pala pois ja täytä kolo lemon curd tahnalla. Lemon curdia ei tarvitse olla paljon. Pursota kuorrutetta muffinssien päälle.


Koristele kuppikakut sokerimassapalasilla, jotka on leikattu muoteilla kaulitusta massasta.
Tämä on selkeästi lasten homma. Nimet on kirjoitettu koristeisiin elintarviketusseilla.


Poikamme on yhä suuri Luigi-fani ja leikkii Luigia päivät pitkät. Hauska huomata mitä kaikkia temppuratoja hän kotona saakaan tehtyä omista leluistaan. Tein poitsun 4v synttäreille kesällä mm. Luigi-kakun.


Meidän 7kk ikäinen vauvelikin osallistui koristeluun painamalla kädenjälkensä massaan.

Huomasinpa myös juuri äsken, että blogini sivunnäytöt ovat pompsahtaneet yli 400000! Kiitos kaikille ihanille lukijoille!

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ IHANILLE ISILLE!

Kommentit

  1. Sitruunamuffinsit ovat hyviä! Uutta minulle on tuo lemon curd tahnan käyttäminen, kuulostaa hyvältä idealta.

    VastaaPoista
  2. Toimi kyllä tosi hyvin! =) Tahnaa ei vain kannata laittaa aivan älyttömästi, ettei muffinsseista tule liian makeita. Nämä ovat kyllä hyviä myös ilman tuota täytettä. x) Ja lapset ehkä pitävät näistä enemmän ilman lemon curdia. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3