Macaronjäädyke



Testailin jokin aika sitten macaronien tekoa uudella uunillamme ja eihän se oikein ottanut onnistuakseen. Uuni oli liian kuuma tai sitten lämpö oli jakautunut epätasaisesti. Yksi pellillinen meni pilalle ja toinen oli siinä rajoilla. Sitten loppuikin taikina kesken enkä kerennyt testailemaan lisäkikkoja.
 
Noh, siitä sitten jäi yli muutamia macaron-kuoria ja niitäkinhän voi toki käyttää vaikka mihin. Tässä on yksi kiva jälkiruoka, jota kehtaa tarjoilla kelle vain. Suklaamousse on ihanan pehmeää ja se on heti valmis tarjottavaksi pakkasesta otettuna. Jäädyke pehmenee huoneenlämmössä pian suklaamousseksi, mutta pitää kuitenkin hyvin muotonsa ja on tarjoiltavissa vielä pitkään. 

12kpl

24 myttyyn mennyttä macaron-kuorta
12 onnistunutta (tai vähemmän pilalle mennyttä) kuorta

Täyte:
4 keltuaista
80g sokeria
200g suklaata (50%)
2,5dl kuohukermaa

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Vaahdota kylmä kerma ja lisää se keltuais-suklaaseokseen. Ota 12 silikonista muffinimuottia ja laita 1rkl suklaamoussea jokaisen pohjalle. Nosta päälle yksi myttyyn mennyt macaron-kuori ja laita toinen ruokalusikallinen moussea päälle. Aseta päälle vielä yksi macaron-kuori ja ruokalusikallinen moussea. Päällimmäiseksi voi laittaa vähemmän ruman macaron-kuoren koristeeksi. Laita vuoat pakastimeen yön ajaksi. Irrota jäädyke vuoastaan juuri ennen tarjoilua.


Tästä ei oikein selvää saa, sillä sekä jäädyke että macaronit ovat ruskeita. Moussen voi tehdä myös valkosuklaasta ja käyttää erivärisiä macaron-kuoria, jolloin jälkiruoasta tulee hauskan värikäs.


 Tein reseptillä kuusi jäädykettä ja lopun moussesta jaoin kolmeen vuokaan ja laitoin jääkaappiin hetkeksi hyytymään. Mousse hyytyy todella hyvin, mutta säilyy ihanan pehmeänä. Mousse on aika tuhtia, joten kannattaa käyttää kohtuu pieniä vuokia.
 
Kokeilin myös tuommoista Arlan suklaapehmistä, joka piti lähinnä vain vatkata ja pakastaa. Omatekemään jäädykkeeseen kun vertasi, niin älyttömän teolliselta maistui..


Kommentit

  1. Minä en ole edes uskaltanut kokeilla Macaronsseja, pitäisi kyllä nekin testata =)
    Kivoja jäädykkeitä!

    VastaaPoista
  2. Minä muistaakseni jo vuosi sitten vai milloin nuo pehmiskermat tuli kauppoihin, niin testasin mansikan makuista. Kuvittelin että ois samanmakuista kuin jätskikioskien pehmikset, niin olin tosi pettynyt, kun maku oli teollisempi, ei hyvä. En ole sen jälkeen ostanut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3