Pähkinä-kinuskikakku



Miten hyvät reseptit syntyy? No vahingossa tietty.
 
Olin ensin tekemässä pähkinäistä kuivakakkua, joka oli tarkoitus kuorruttaa kinuskilla. Päätin sitten ennen paistoa lisätä vuokaan taikinan sekaan kinuskia samaan tyyliin kuin tiikerikakun raitaa tehdessä, vaikka epäilinkin että se ei ehkä onnistuisi. Minun on vain saatava aina kokeilla kaikkea ja kantapään kautta oppia mikä toimii ja mikä ei.
 
Kakku onneksi paistui kypsäksi, mutta tarrasi sen verran silikoniseen vuokaan kiinni, että kumoamisen jälkeen lopputulos ei ollut enää nätti. Siitä sitten lähti idea tämmöiseen jättimäiseen cakepopsiin. Ja voin vakuuttaa, että tämä versio on paljon parempi kuin se mitä aiemmin suunnittelin! Kaikkien pähkinä- ja kinuskifanien on kokeiltava tätä!
 
Kakku on gluteeniton.

Kuivakakku
200g leivontamargariinia
2dl sokeria
3 munaa
2dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½dl kermaa tai maitoa
1-2dl pähkinöitä rouhittuna

Lisäksi 1prk (397g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
Päälle pähkinärouhetta

Kondensoidusta maidosta saa kinuskia keittämällä purkkia kattilassa keskilämmöllä 2-2,5h. Purkkia ei saa avata, vaan maito muuttuu sen sisällä kinuskiksi. Valmiiksi keitettyä kinuskia saa myös valmiina marketeista. Kondensoitua maitoa voi myös keittää itse, jolloin saa esim. laktoositonta kinuskia. Tästä resepti tulossa myöhemmin.

Kakkua varten vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen hyvin joka välissä. Lisää kuivat aineet. Lisää kerma/maito. Kääntele pähkinrouhe lopuksi lusikalla taikinan joukkoon. Käytin tähän hasselpähkinärouhetta, mutta cashew- tai pekaanipähkinätkin kävisivät oikein hyvin. 

Mikäli kakusta ei halua gluteenitonta, voi gluteenittoman jauhoseoksen tilalla käyttää 1,5dl vehnäjauhoja.

Kaada taikina kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45-50min. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku sitten alustalle. Anna kakun jäähtyä kokonaan.


Murskaa sitten kakku murusiksi kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon 3/4 kinuskista ja sekoittele hyvin. Painele seos silikoniseen kakkuvuokaan (halkaisija noin 20cm) tai kelmulla vuorattuun metalliseen vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. 


Kumoa kakku alustalle. Laita loppu kinuski minigrip-pussiin ja leikkaa kulma auki. Pursottele kinuskia kakun päälle ja ripottele lopuksi pähkinöitä pinnalle. Mikäli pähkinänpalaset ovat isoja, kannattaa ne paahtaa pannulla ensin, jotta niiden maut tulevat paremmin esiin.


Tämä ei ehkä ole maailman kaunein kakku, mutta hauska tästä tuli. Ja mielettömän hyvänmakuinen!



Kommentit

  1. Oivoi, kuulostaa kyllä tavaallisen hyvältä. Pähkinät on mun herkkua ja kinuski maistuu myös, joten pakkohan tätä on kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Aijjai! Kinuski ja pähkinöitä! Tämä on varmaan ihan mielettömän hyvän makuista! :P

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3