Ristiäiskakku Anni Sofialle



Ristiäiskakkua pienelle tytölle.
 
Kakku on 26cm sokerikakkupohja. Täytteenä toisessa välissä sitruunamousse ja toisessa turkinpippurimousse. Ohjeet kannattaa suunnilleen puolittaa, jos täytettä tulee vain yhteen väliin. Kakku on täysin laktoositon, joten tein turkinpippurimoussen tällä kertaa tällaisella ohjeella:

3,3dl eila laktoositonta vaniljakastiketta
1-2dl turkinpippurirouhetta
4 liivatelehteä
vajaa ½dl vettä

Vaahdota vaniljakastike. Lisää turkinipippurirouhe. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.10min ja sulata ne stiten kiehuvaan vesi tilkkaan. Jäähdytä 1-2min ja lisää seokseen. Mousseen ei ole pakko lisätä liivatteita, mutta kakun välissä täyte saa olla melko jämäkkää, jotta kakku pysyy hyvin kuosissaan.
 
Tarkemmin kakun täyttämisestä ja kokoamisesta voi lukea täältä. Moussen voi myös tehdä tuon ylemmän linkin mukaan ja siitä saa laktoosittoman, mikäli tekee vaniljakiisselin itse. Mutta se tietty vie enemmän aikaa ja tuosta valmiskastikkeestakin tuli tosi kiva. Tällä reseptillä tulee moussea helposti yhteen väliin. Pienempään kakkuunkin voi riittää kahteen väliin.


Kakku on kuorrutettu kermalla. Pedal pursotuksesta voi lukea tarkemmin täältä
Värjäsin kerman violetilla elintarvikevärillä eri violetin sävyisiksi.

Onnea koko perheelle! 

Kommentit

  1. Saanko kysyä esikoisesi nimeä? Tiedän että nuorempi on Oliver, mutta vanhemman nimeä en teksteissä ole nähnyt.. :) Ja saanko kysyä minkä ikäinen olet? Olen vain utelias... :)

    VastaaPoista
  2. Niko on toinen poikamme. Itse olen 29v.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3