maanantai 11. marraskuuta 2013

Salama McQueen 3DSalamakakusta on tullut yksi pienten poikien suosikkikakuista. Tämäkin kakku työkaverini pojan 3v synttäreille. Salamakakkua on kyllä joka kerta mukava tehdä, vaikka se ei ihan kaikista helpoin kakku ole.

Kakkupohjana on 20x30cm vuoassa paistettu 8munan voikakkupohja. Täytteenä mansikkarahka. Kostutukseen käytin mansikoista valutettua mehua. Kakusta pitäisi riittää hyvin lastenkutsujen 30henkilölle.


Kakku kannattaa täyttää ennen leikkaamista. Ja kakku kannattaa koota kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan, jossa pohja on paistettu. Tällöin täyte pääsee hyytymään nätisti eikä valu kakun välistä pois. Leikkasin kakun laidoilta pienet palat pois ja nostin ne kakun päälle tuomaan lisää korkeutta. Sitten vain pienellä sahalaitaisella veitsellä koversin kakusta Salama-auton muotoisen.


Kakku on kuorrutettu punaisella marsipaanin ja sokerimassan sekoituksella. Massaa tarvitaan yhteensä noin 1kg. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä.


 Koristeet ovat sokerimassaa tai marsipaania. Ikkunoihin suihkutin vielä hopea sprayta. Mustat nauhat on tehty marsipaanipuristimella.


Lieskat/salamat auton sivuilla on värjätty osaksi air brush koneella. Konepellin logo on tosi haastava tehdä, mikäli siitä haluaa ihan aidonnäköisen. Joten tein sitten tuommoisen hieman pelkistetyn version, joka on mielestäni kuitenkin tosi kiva. Toki logoon voisi käyttää myös tulostettua kakkukuvaa.Onnea Ilarille!!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3