perjantai 15. marraskuuta 2013

SokerimassapingviiniTämä viileä kaveri meni 2 vuotta täyttävän tyttösen syntymäpäiväkakkua koristamaan.
Tässä muutamia vaihekuvia, miten pingviini syntyy. Tämä on loppujen lopuksi melko simppeli tehdä. Mitään spesifisiä työkaluja ei tarvita.

Musta massa kannattaa ostaa valmiina, sillä noin syvää sävyä on lähes mahdoton geeliväreillä värjäämällä saada. Mustaa marsipaania löytyy mm. marketeista.


Pyörittele mustasta massasta pallo. Tuo minun pallukka on noin 3-4cm leveä. Muovaa valkoisesta massasta vartalo (n.5-6cm) ja tökkää sisälle puolikas cocktailtikku. Tikun voi kastaa vielä elintarvikeliimaan, jotta se pysyy jämäksti kiinni. Muista myös tehdä tikulla reikä mustaan palloon, jotta sen saa tökättyä tikkuun kiinni kuivuneenakin. Vartalon voi antaa kuivua jopa seuraavaan päivään, jotta se varmasti pysyy muodossaan.


Kauli musta massa ja leikkaa siitä pyöreähkö palanen. Liimaa se sitten vartaloon kiinni selkä puolelle. Voit myös halutessasi tehdä pingviinille pienen pyrstön.


Muovaile oranssista massasta kaksi samankokoista palloa ja litistä ne räpylöiksi. Muovaa myös nokka. Liimaa elintarvikeliimalla tai vedellä kiinni. Pyörittele kaksi pientä palloa valkoisesta massasta ja litistä ne silmiksi. Piirrä elintarviketussilla pisteet silmien keskelle. Muovaa mustasta massasta kaksi pötkylää ja litistä ne siiviksi. Pingviinin voi antaa kuivahtaa näin seuraavaan päivään ja liimata pään vasta sitten kiinni.
 
Kukkamassa olisi aina paras koristeita varten, sillä se on jämäkkää ja kuivaa nopeiten. 
 Täältä löytyy ohje itse tehtyyn kukkamassaan.

 
Jäälautta on leikattu valkoisesta massasta. Päälle levitin pienellä pensselillä sinistä kimalletomuväriä. Lisäksi suihkutin päälle helmiäissprayta. 
 
Veikeää synttäriä Sennille! 

4 kommenttia:

  1. Ihana! Sinulla on aina niin ihania koristeita ja huomaa, että olet todella taitava. =)

    VastaaPoista
  2. Oli ihana! Senni tykkäs :) ja kaikki muutki!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! =) Ihana et Senni tykkäs! =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3