Luukku 12: Valkosuklaa-kookostryffelit




Sain eräältä lukijaltani idean kehitellä suklaa-kookostryffelireseptin. 
 Kommentissa mainittiin näin:
"Söin tässä äskettäin eräitä suklaapalleroita, rasiassa oli kolmea eri makua, ja ihastuin yhteen niistä mauista kovasti. Minua onkin askarruttanut, miten tehdä itse jotain samantyyppistä. Sisällä oli suussasulavan pehmeää valkosuklaista (?) täytettä, päällä rapea kuori ja pinnalla kookoshiutaleita."

En tiedä mistä kaupoista tuommoisia suklaita löytyy, mutta kuulosti niin hyvältä, että piti kehitellä itse jotain samantyylistä reseptiä. Toivottavasti nämä vaikuttavat edes hieman samantyyppisiltä. Tein sekä tryffeleitä että konvehteja.

Reseptillä tulee noin 15kpl tryffeleitä tai konvehteja.

3rkl (45ml) kermaa
100g valkosuklaata
kookoshiutaleita
100g maitosuklaata

Kuumenna kermaa mikrossa 20-30s ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista ja kiiltävää. Mikäli kaikki suklaa ei sula kerralla, laita seos mikroon puolelle teholle 10-20s ajaksi ja sekoita välissä. Lisää seoksen joukkoon vielä pari teelusikallista kookoshiutaleita (ei pakollinen).

Konvehteja tehdessä kannattaa maitosuklaa temperoida. Tarkemmin konvehtien valmistuksesta muoteille voi lukea täältä. Muotit täytetään sulalla valkosuklaa ganachella. 

 Tryffeleitä tehdessä ganache laitetaan jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi. Sitten siitä pyöritellään palloja ja laitetaan ne vielä hetkeksi jääkaappiin. Mikäli massa on tahmeaa, kannattaa se laittaa vielä viileään. Muotoilun apuna voi käyttää tomusokeria, mutta jos massa on jähmettynyt tarpeeksi, ei sitä pitäisi tarvita.
 
Sitten suklaat pyöritellään sulassa maitosuklaassa. Suklaata ei tarvitse tässä tapauksessa temperoida, sillä tryffelit pyöritellään vielä kookoshiutaleissa. Tryffelit laitetaan vielä muutamaksi minuutiksi jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu pinnalta. Tryffeleitä voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta itse yleensä laitan ne varalta jääkaappiin yöksi etteivät mene lötköksi.


Tryffelit


Konvehdit


Oli tosi hyviä!


Tämän seimen ostin aikoinaan isäni kanssa Hampurista. Näitä on muuten todella vaikea löytää, vaikka Keski-Euroopassa seimi on yleinen joulukoriste. Tämä on tosi ihana! Yksi parhaista joulukoristeistani. Muita koristeitamme näkyy täällä.

 Edit: Tryffelit paljastuivat myöhemmin Raffaello makeisiksi, joissa on valkosuklaatäyte, valkosuklaa kuorrute ja kookoshiutaleita.

Kommentit

  1. Sun konvehdit näyttää niin herkullisilta ja ne on niin hyvin onnistuneita, että olisin iloinen jos osaisin tehdä itse yhtä hienoja. =) Täytynee siis kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Onnistut kyllä, kokeilemaan vain ;)

    VastaaPoista
  3. Lukija on varmaankin tarkoittanut Raffaello makeisia. Kyseiset pallerot ovat minunkin lempikarkkejani :) Niissä on jonkinlaisen rapean maissikuoren sisällä valkosuklaista kermatäytettä ja kokonainen manteli. Pallot on kuorrutettu kookoshiutaleilla. Karkkeja saa pienissä rasioissa ainakin isoimmista marketeista, kannattaa todellakin maistaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin Raffaello oli sen makeisen nimi, en vaan muistanut sitä! Ja niissä mun syömissä nameissa ei ollut sitä mantelia sisällä vaan pelkästään pehmeää täytettä. Ne oli isommassa rasiassa, jossa oli lisäksi kahta muuta makua.

      Poista
  4. Pitääpä maistaa =) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja näitä sinun versiolla tehtyjä palleroita on kokeiltava, kiitos ohjeesta!

      Poista
  5. Eipä kestä. =) Aion itsekin testata noita Rafaello makeisia ja tehdä vertailua ;)

    VastaaPoista
  6. Maistoin Raffaello-makeisia ja tosi hyviä oli! Mutta ehkä nämä kotitekoiset kuitenkin voiton vei ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3