Luukku 16: Supersuklainen kuivakakku



Joka joulu on aina hirveä dilemma, minkä kuivakakun sitä tekisikään. Jouluisia suosikkejani ovat maustekakku, arabialainen maustekakku ja taatelikakku. Ja aina on tietty kiva kokeilla kaikkea uutta. Yksi päivä leipoessani minulta jäi hieman suklaakakun aineksia yli ja tein niistä pienen kuivakakun. Isompaan kuivakakkuvuokaan voi käyttää seuraavanlaista reseptiä:

250g voita
250g sokeria
4 munaa
170g vehnäjauhoja
60g kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
100g suklaata rouhittuna

Kuorrute:
100g suklaata
0,75dl kuohukermaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja kuivat aineet vuorotellen. Lisää lopuksi rouhittu suklaa lusikalla sekoittaen.
 
Kaada taikina voideltuun (ja jauhoitettuun) kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Anna jäähtyä.

Kuorrutetta varten laita suklaa ja kerma kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada kakun päälle. Säilytä kakkua jääkaapissa kuvun alla, ettei se kuiva liikaa.


Koristelin kakun vielä kultaisilla sydämillä. Kakkua voisi vielä maustaa aavistuksen jouluisemmaksi lisäämällä kuorrutteeseen 1tl kanelia tai piparkakkumaustetta. Mutta suklaa itsessäänkin on jo mielestäni todella jouluinen raaka-aine.

Kommentit

  1. Ihana tämä sinun joulukalenteri! Suklaakakut on aina ihania :)

    VastaaPoista
  2. Otsikko heti houkutteli tänne katsomaa, supersuklainen.... suklaaherkut ovat ihania. Tämä kuulostaa tosi hyvältä. Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä mielestäni täytti supersuklaisen kriteerit, kun pohjaan tulee kaakaota ja suklaata. Lisäksi on vielä suklaakuorrutus. ;D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3