Luukku 18: Piparkakku-valkosuklaafudge



Baking my dream cakes -blogissa on ollut ihania jouluisia reseptejä koko joulukuun. Poimin mm. tämän reseptin sieltä testattavaksi. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Sanna teki reseptillä hyydykekakun ja pieniä leivoksia. En oikein tiennyt mihin kategoriaan tämä resepti kuuluu, joten laitoin sen vähän kaikkiin.

Tein massasta silikonimuotilla tämmöisiä suloisia lumihiutaleleivoksia. Olenkin jo pitkään halunnut testata muottiani, mutta en ole halunnut tehdä sillä mitään tylsiä muffinsseja ym. Tämä massa soveltui hyvin näihin leivoksiin, mutta laitoin kuitenkin leivokset varalta hyytymään pakkaseen, jotta ne eivät tarraisi vuokaan kiinni. Massasta tuli kuusi lumihiutaleleivosta ja kolme perus silikonisessa muffinivuoassa tehtyä leivosta. Jos reseptillä haluaa tehdä yhden kakun, kannattaa se tehdä 24cm vuokaan.

Fudgetaikina
 
3,5dl sokeria
1dl glukoosisiirappia
2dl kuohukermaa
250g valkosuklaata
50g voita

Laita sokeri, glukoosi ja kerma kattilaan. Kuumenna seos 113 asteiseksi ja lisää siihen heti valkosuklaan palaset ja voi. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokiin.


 Anna seoksen hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. Itse laitoin leivokset yön yli pakkaseen.


Tein nämä minihyydykekakkuset näin keikauskakun muodossa. 
Kun leivokset olivat hyytyneet, lisäsin päälle vielä pipari-voi-murua. Perusohje keksi-voipohjalle voisi olla esim. 160g keksejä ja 70g voita. Hienonna piparit monitoimikoneessa ja lisää sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokiin. Laita vuoka vielä kylmään ja irroita leivokset, kun keksipohja on myös kiinteytynyt. Leivokset irtosivat vuoista hyvin eikä niitä tarvinnut voidella esim. öljyllä.


Tein samalla tyylillä myös kolme leivosta muffinivuokiin.


Tosi hyviä tuli! 
Nämä ovat aika makeita, joten tämmöinen leivos kannattaa ehkä puolittaa ennen syöntiä.
Näistä voisi tehdä myös ihan tavallisia fudge-karkkejakin. Kiitos Sannalle hyvästä reseptistä!

Kommentit

  1. Mistä saa glukoosisiirappia ja minkä hintaista se on? Kuulostaa hyvältä reseptiltä,slurps !

    VastaaPoista
  2. Glukoosisiirappia saa nykyisin jokaisesta marketista. Dansukker on merkki. Ennen sai leivontatarvikeliikkeistäkin, mutta siellä se oli huomattavasti kalliimpaa. Hintaa en nyt tarkalleen muista, mut oisko 3-4e...(?) =) Glukoosisiirapista on myös näppärä valmistaa kotitekoista jäätelöä ym.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä ihanasta postauksesta Kakkumonsteri ja lämmin kiitos kauniista sanoistasi,

    VastaaPoista
  4. Houkuttaisi niin paljon kokeilla tätä(kin) reseptiä vielä nyt joulun aikaan! Tosin pahasti näyttää siltä että ei taida nyt jouluna tätä ehtiä kun on jo useampi muu leivottava jonossa lähipäiville :P

    Nää leivontablogien joulukalenterit on ihan parhautta mutta kauhee tuskastus tulee kyllä kun kaikkeen ei riitä aika/syöjät! :D Vaikka tänäänkin tuli pari uutta leipomista väsättyä niin silti seuraavalle parille päivälle on jo ihan uudet kujeet mielessä. Joulunaika on selvästi ihan liian lyhyt! :D Mutta toisaalta se kun on vaan kerran vuodessa niin nyt äkkiä vaan joulumausteet, glögi ja erilaiset suklaat käyttöön ja kulhot ja vatkaimet esiin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin jäi monta reseptiä testaamatta. Menee kai sit ens vuoteen. ;) Aika hyvin olen saanut syötettyä kaikki karkit ja kakut kavereille. =D Joulukuussa kaikilla on loma, niin on aikaa kyläillä. Ja pitää joulukuussa vähän mässäillä. ;) Mut ois ehkä hyvä idea pitää sit tammikuu ihan herkkuvapaana.. ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3