Luukku 20: Suklaa-nougatkakku



Tämän jouluisen suklaa-pähkinäkakun voi tehdä vaikka joulupöytään tai lahjaksi sukulaisille/kavereille. Jos on suklaan ja pähkinän fani, niin tulee varmasti pitämään tästä kakusta! Tein kakun ystävilleni, jotka tulivat käymään kylässä vielä ennen joulua. Kakku on gluteeniton. Kaneli ja kardemumma tuovat pohjaan ihanan jouluisen maun. Mausteet sopivat kakkupohjaan niin hyvin, että tulen käyttämään niitä kyllä muulloinkin kuin jouluna.

20cm vuoka

Pähkinäinen kakkupohja
 
 3 munaa
125g sokeria
1tl vaniljasokeria
100g saksanpähkinöitä
4rkl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl kardemummaa

Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Pähkinät saattavat hieman mössööntyä hienonnettaessa, sillä ne sisältävät paljon rasvaa. Tätä voi kuitenkin estää lisäämällä muutaman ruokalusikallisen tomusokeria pähkinöiden joukkoon ennen hienontamista. Pähkinät voi toki murskata myös muovipussissa, mutta ne pitäisi kuitenkin saada melko hienojakoiseksi jauheeksi. Toki saksanpähkinöiden tilalla voi käyttää myös esim. valmiiksi jauhettua hasselpähkinäjauhetta tai mantelijauhetta. Jos ei halua gluteenitonta kakkua, niin voi käyttää 4rkl tavallisia vehnäjauhoja.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita pähkinäjauhe, gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe, kaneli, kardemumma ja vaniljasokeri kulhossa tasaiseksi ja paakuttomaksi seokseksi. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoan reunat ja leikkaa pohjalle leivinpaperinpalanen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45min. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Kakun keskelle pistettyyn tikkuun ei saa jäädä yhtään taikinaa kiinni.


Suklaa-nougat täyte&kuorrute
 
3 liivatelehteä
150g nougatia (3kpl marabou dubbel nougat patukkaa)
100g tummaa suklaata (50%)
2,5dl vispikermaa
2 keltuaista

Pinnalle hassenpähkinärouhetta (100g)

Sulata nougat ja suklaa vesihauteessa. Nougat palaa paljon herkemmin kuin suklaa, joten en sulattaisi sitä mikrossa. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min ja sulata ne sitten kahteen ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää liivate-vesiseos ja keltuaiset suklaa-nougat seokseen ja sekoita tasaiseksi. Jos liivate-vesiseos on liian kuumaa, menee suklaa ja nougat kokkareiseksi, sillä tällöin ne palavat. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset esim sähkövatkaimella sekoittaen.

Leikkaa kakkupohja kateen osaan ja levitä täytettä pohjien väliin. Levitä loppu täytteestä kakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Täytteen saa nopeiten hyydytettyä laittamalla kakku pakkaseen vartiksi. Ripottele kakun pinnalle vielä hasselpähkinärouhetta. Painele rouhetta myös kakun sivuille. Koristele esim. kokonaisilla saksanpähkinöillä tai vaikka kermapursotuksilla.


Kommentit

  1. Voi mitä herkkua!! Upea jouluinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Tämä oli kyllä todella hyvää =)

    VastaaPoista
  3. Oi nam! Todella herkullisen kuulloinen täyte! Ja herkullisen oloinen on kakku muutenkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3