Luukku 8: Suklaamarmeladi



Löysin tämän joulun Leivotaan-lehdestä näin hauskankuuloisen reseptin ja pitihän tätä heti testata. Marmeladi on ehkä vähän harhaanjohtava nimi, mutta ihan käypä kuitenkin. Reseptistä tuli noin 350g mömmöä.

100g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70%)
1,5dl kuohukermaa
1dl maitoa
1dl sokeria
1rkl voita/margariinia

Hienonna suklaa. Kiehauta kerma, maito, sokeri ja voi kattilassa. Anna kiehua koko ajan samalla sekoittaen, kunne seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Tähän menee 15-20min.
 

 Tässä seos alkaa olla valmista.


 Sekoita joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita, kunnes seos on kiiltävää ja tasaista. Kaada levite lasipurkkiin ja anna jäähtyä ilman kantta. Sulje sitten kansi ja säilytä jääkaapissa. Ota levite huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, jotta se kerkeää pehmetä. 

Levite sopii hyvin esim. lettujen kanssa tai jopa kakkujen täytteeksi.
Purkki on myös kiva joululahja kelle vain.


Tämä sopii myös erittäin hyvin itse tehtyjen suklaakonvehtien täytteeksi! Konvehdit voi tehdä esim. silikonisiin jääpalamuotteihin. Suklaa kannattaa muistaa temperoida, jotta suklaista tulee nättejä. Tarkemmat ohjeet konvehtien valmistukseen löytyy täältä.



 Joistakin lautanen on paljon kiinnostavampi kuin suklaat.

Kommentit

  1. Hih, joskus se lautanen vaan on niiiiiin mielenkiintoinen :D oliko tuo mömmeli nutellan tapaista?

    VastaaPoista
  2. Koostumukseltaan se on aika samanlaista. Mutta mielestäni Nutella on parempaa ;) Vaikka hyväähän tämäkin oli. Tätä voi myös hyödyntää kakuntäytteissa yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutella on, ihan superhyvää! Ja ihan suoraan lusikalla purkista :D

      Poista
    2. Näin on ;) Varsinkin itsetehtynä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/11/pahkinasuklaalevite-homemade-nutella.html

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3