Luukku 9: Homemade chocolate



Mies toi yhtenä päivänä kaupasta kaakaopapurouhetta ja sain niistä idean kokeilla kotitekoista suklaata. Ei tämä kyllä ihan kaupan valmissuklaata voita, vaikka kuinka haluaisi. Tietty tämäkin on tottumiskysymys hyvin pitkälti. Sen verran vaivaa tätä varten joutuu näkemään, että taidan jatkossa ostaa suklaani valmiina. Mutta hirmu hauska idea näin harvakseltaan tehtynä tämä mielestäni on. Kokeilin pariakin reseptiä, mutta tällä tuli paras. Yhdessä reseptissä maistui pelkästään kaakaovoi ja sen maku ei ollut hyvä.

5rkl jauhettuja kaakaopapuja (tai kaakaojauhetta)
reilu 3dl maitojauhetta
0,6dl kaakaovoita
1,7dl sokeria
1,25dl vettä

Jauha kaakaopavut tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi ja sekoita ne maitojauheen kanssa yhteen. Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä ainakin 50 asteeseen ja lisää kaakaovoi. Jos voin lisää liian kuumaan seokseen, se palaa ja muuttuu rakeiseksi. Tällöin seos menee pilalle. Lisää kaakaojauhe-maitojauhe seos ruokalusikallinen kerrallaan seokseen ja sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada seos leivinpaperille ja anna seistä huoneenlämmössä 10-15min. Tämän jälkeen levystä voi leikata palasia veitsellä tai muotilla.

Raakakaakaopapuja ja kaakaovoita saa ekokaupoista. Maitojauhetta saa ruokatavarakaupoista. Sitä löytyy myös laktoosittomana. Maitojauhetta ei tarvitse käyttää ihan tuota määrää, mikäli haluaa tummempaa suklaata. Tämä ohje on tarkemmin katsottuma aika hassu, sillä maitojauhetta on huomattavasti enemmän kuin kaakaojauhetta. Mutta tällä kombinaatiolla tuli ihan kiva. Hyvin vaalea suklaa. Suklaalle tämä kuitenkin maistui. 


Itse tein sen virheen, että laitoin rasvan hieman liian kuumaan seokseen ja lopputuloksesta tuli todella ruma. En kerennyt tekemään uutta satsia, jotta olisin saanut nätimpiä kuvia. Mutta onneksi seos ei mennyt ihan täydellisen pilalle. Mausta tuli ok, vaikka ulkonäkö jäikin aika säälittäväksi. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3