Banaanidonitsit uunissa



Yritän metsästää täydellistä reseptiä uunissa paistetuille donitseille, sillä ovathan ne kuitenkin huomattavasti kevyempiä kuin uppopaistetut. Tällä reseptillä tuli todella hyvänmakuisia ja meheviä donitseja. Tällä aiemmin kokeilemallani ohjeella tuli nätimpiä donitseja, mutta makua niihin voisi lisätä hieman esim. erilaisilla mausteilla. Näihin banaanidonitseihin lisäsin kanelia ja kardemummaa, jotka passaisivat erittäin hyvin myös tuohon toiseen ohjeeseen. Ohjeella tulee 8-10kpl donitseja. Donitsipeltejä saa mm. leivontatarvikeliikkeistä.

Taikina:
50g leivontamargariinia
1dl fariinisokeria
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
½tl kanelia
1/4tl kardemummaa
1dl maustamatonta jogurttia
1 pieni banaani

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen jogurtin kanssa. Lisää lopuksi soseutettu banaani ja sekoita hyvin. Kaada taikina minigrip-pussiin ja leikkaa sen kulma auki. Voitele donitsipelti ja pursota taikinaa koloihin. Älä täytä koloja piripintaan, sillä donitsin kohoavat hyvin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15min. Nosta donitsit jäähtymään. Irroittaminen pitäisi käydä melko näppärästi. Irroitus apuna voi kuitenkin käyttää esim. puista haarukkaa. Pese vuoka ja voitele uudestaan. Paista loput donitsit. Jos vuokaa ei pese, toinen satsi jämähtää siihen helposti kiinni.

Kuorrute:
100g maitosuklaata
3rkl kermaa
nonparelleja

Kuumenna kerma mikrossa. Lisää suklaat. Jos suklaa ei täysin liukene, lämmitä seosta mikrossa puolella teholla noin 30s ja sekoita tasaiseksi. Dippaa donitsit suklaassa tai levitä seosta lusikalla donitsien päälle. Ripottele päälle nonparelleja.


Kommentit

  1. Näitä täytyykin kokeilla! Itsellä donitsipelti kaapin nurkassa kyyhöttää aika vähällä käytöllä... Vain sitruunadonitseja olen sillä tehnyt..

    VastaaPoista
  2. Donitsipellille on yllättävän hankala löytää hyviä reseptejä. Tuo sitruunadonitsi kuulostaa kyllä myös tosi hyvälle! Pitääpä kokeilla jotain vastaavaa ;)

    VastaaPoista
  3. Ah, nyt näyttää hyvältä! Banaani ja kardemumma/kaneli on mun silmissä yhdistelmänä melkoisen lähellä täydellisyyttä :) Mie olenkin aina välillä mietiskellyt uuni-donitsien tekoa mutta pellin puutteessa jäänyt. Mutta ehkä jonain päivänä :)

    VastaaPoista
  4. Itsekkin täytyisi kyllä kokeilla. Itselläni ei vielä donitsipeltiä ole, mutta näin niitä halpa-hallissa, joten täytyy sieltä käydä ostamassa, että saa kokeiltua näitä. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3