Kinkkukakku



Tämä voileipäkakku meni ystäväni pojan ristiäisiin. 
Ideaa tähän kakkuun hain jälleen kerran Ulla Svenskin kirjasta Suloiset suolaiset. Muokkasin kuitenkin reseptiä taas jälleen kerran. Täytteestä tuli tosi ihana! Aion tehdä tätä seuraavan kerran joihinkin omiin juhliinkin!

Pohjana on vehnäleseleipä ja ohje löytyy täältä. Pohja on todella nopea ja helppo tehdä, mutta toki tähän voi käyttää valmistakin leipää. Tuo leipä vain on hauska, koska se paistetaan kakkuvuoassa ja leikataan samalla tavalla kuin täytekakku.
 

Täyte:
150g creme fraichea
300g maksamakkaraa
300g palvikinkkua
1 pieni paprika
200g kermaviiliä
150g emmentalraastetta
200g ruohosipulituorejuustoa
200g fetajuustoa

Kostutus:
5dl lihalientä

Kuorrutus:
200g ruohosipulituorejuustoa
50g majoneesia

jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
pippurikinkkua
persiljaa

Pilko paprika, feta ja kinkku pieniksi paloiksi. Sekoita muut täytteen ainekset sähkövatkaimella sekaisin ja lisää lopuksi kinkku, feta ja paprika lusikalla sekoittaen. Leikkaa leipä kolmeen osaan. Kostuta hyvin ja laita täytettä kahteen kerrokseen. Kakun voi koota kakkuvuokaan, jossa leipä on paistettu. Aivan kuten täytekakkua tehdessä. Kakun täyttämisestä yleisesti voi lukea täältä.


Sekoita ruohosipulituorejuusto ja majoneesi keskenään ja leivitä seos kakun päälle. Koristele salaatinlehdillä, kinkkurullilla ym.

Kommentit

  1. Ihana voileipäkakku! Ja toi koristelu on niin kaunis!
    Itsellä loppuu inspiraatio juuri koristelussa, kun koristelee aina vaan vanhaan tyyliin..

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 Voileipäkakkuihin on aika haastava löytyy koristeluideoita. Minun vakiokoriste on usein toi tomaattiruusu x)

    VastaaPoista
  3. Onko tuo kuorrute muuten kuinka kestävä?
    Joskus olen käyttänyt levittyvää sulatejuustoa, ja tuppasi valahtaa alas..

    VastaaPoista
  4. Hyvin on kyllä kuorrutus kestänyt. Sulatejuusto on vähän lötkömpää. Tuorejuusto on jämäkämpää, sillä se sisältää liivatetta.

    VastaaPoista
  5. Tää loppui juhlapöydästä ensimmäisenä, eli oli kyllä tykätty. Kesti hyvin kuljetuksen ja oli seuraavana päivänä oikein passelia, ei hajoillut tai valunut. Kiitos vielä:) - K-

    VastaaPoista
  6. Ihana et oli tykätty! =D Tämä on kyllä yks minun lemppareistani ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3