tiistai 28. tammikuuta 2014

LaukkukakkuTein tämmöisen burberry-kuvioisen laukkukakun syntymäpäiväkseni. Olen aina halunnut kokeilla laukkukakkua ja omille syntymäpäiville on näppärä testata kaikkea mitä on aikonut.

Tuolla reseptillä tulee tosi kiva kakkupohja!

Täytteenä vadelma curd tahnaa ja valkosuklaamoussea. Moussen tein yksinkertaisuudessaan niin, että vaahdotin 2,5dl kermaa ja lisäsin sekaan noin 100g valkosuklaata sulana. Täyte jähmettyy hyvin itsestään.

Leikkasin kakusta vain pienen palan toisesta laidasta pois ja nostin kakun pystyyn. Näin saa nopeasti tehtyä laukkukakun. Kakku saa olla aika paksu, jotta se varmasti pysyy pystyssä.


Kakku on kuorrutettu toffeemassalla. Massa ei ole kaunein, mutta herkullisin se ainakin on. Koristeet ovat sokerimassaa.


 Alusta on kuorrutettu valkoisella sokerimassalla ja päälle suihkutin helmiäissrayta. Tuon alustan koristelemiseenkin saisi tuhlattua hirveästi aikaa. Onhan se aina näyttävämmän näköinen tekele, kun alustakin on komea, mutta se tosiaan ottaa aikaa.


Lautaa kiertää nauha, jonka kiinnitin kaksipuoleisella teipillä. Alusta on aika iso. Muistaakseni 35cm. Paksuja kakkualustoja on nykyisin aika vaikea löytää. Ja vaikka ne ovat monikäyttöisiä, niin kyllä ne aika äkkiä menevät huonoksi, kun niitä on pestävä.


Onnea minä! 

4 kommenttia:

 1. Onnea Monsteri! Ja komean laukun leipasit!

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno kakku! Ja oikein paljon onnea!!

  VastaaPoista
 3. Hieno kakku ja koristukset!
  Ja hurjan paljon synttärionnea!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3