Mango-passionhedelmäleivokset



Tänään on 30v syntymäpäiväni!
Pidän ystävilleni vain pienet synttärikahvittelut. Kesällä sit juhlitaan porukalla kaikkien synttäreitä kerralla. Tein nyt viikonlopuksi mm. näitä juustokakkuleivoksia. Resepti muistuttaa paljon tätä aiemmin tekemääni juustokakkua, mutta päätin tehdä kakun tällä kertaa 20x30cm vuokaan ja leikata sen pieniksi leivoksiksi.

Kakku on gluteeniton, sillä yksi kavereistani on keliaakikko ja mielestäni silloin on järkevin tehdä kaikki tarjottava gluteenittomana, koska maku on kuitenkin ihan yhtä hyvä ja sitten tämä yksi ei tunne oloaan jotenkin ulkopuoliseksi. Eikö tullut väritykseltään aika retroja kasarileivoksia... Koristeeksi tein candy melteistä koristeita silikonimuotilla. Tavallinen suklaa käy myös.

20x30cm vuoka

Pohja:
160g gluteenittomia Digestive keksejä
50g leivontamargariinia

Täyte:
200g tuorejuustoa
2,5dl kermaa
4 liivatelehteä
noin ½dl vettä
4 passionhedelmää
1prk mango pilttiä
50g valkosuklaata
noin ½dl sokeria

Kiille:
3prk mango pilttiä
noin 1dl vettä
4-5 liivatelehteä

Murskaa keksit hienoksi ja lisää joukkoon sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Leivinpaperia pitää laittaa ihan reilunkokoinen pala, jotta se yltää reunoillekin asti ja näin kakun saa nostettua vuoasta pois. Ellei sitten käytä irtopohjavuokaa tai irtoreunoja.

Täytettä varten laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10minuutiksi. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Lisää mango ja sula suklaa. Kaavi passionhedelmän liha hedelmistä ja pyöräytä se tehosekoittimessa tai puserra siivilän läpi, jotta isot siemenet eivät jää seokseen. Minua ei tosin haittaa, vaikka hedelmän siemeniä olisikin täytteessä, sillä ne pehmenevät kakun hyytyessä. Lisää passionhedelmät ja mausta sokerilla. Maista seosta ja lisää sokeria tarvittaessa. Valkosuklaakin tuo makeutta täytteeseen, joten sokerin kanssa saa olla aika varovainen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Anna jäähtyä 1-2min ja lisää ohuena nauhana seokseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. Kakun voi myös pakastaa. Täytteestä tulee aika ohut, jotta leivokset näyttävät näteiltä. Jos haluaa korkeamman kakun, voi täytteen tuplata. 

Kiillettä varten kaada mangopiltti kulhoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan veteen. Laitoin 4 liivatelehteä ja kiilteestä tuli aika pehmeä. Se kuitenkin pysyi hyvin leivosten päällä, mutta jos haluaa kiilteestä oikein hyytelömäisen kiinteää, niin kannattaa laittaa tuo 5 kpl liivatelehtiä. Mielestäni tuolla neljällä tuli kuitenkin tosi kiva. Kaada kiille täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3h. Leikkaa paloiksi terävällä ja isolla puukolla. 


Kommentit

  1. Onpa herkullisen näköisiä... ja varmasti hyviäkin. Ihanat nuo suklaakoristeet. Paljon onnea:)

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa ja iloista syntymäpäivää ihanalle <3 ! Onnea! <3 paljon haleja!! <3

    VastaaPoista
  3. Oi, ihanan näköisiä!
    Ja hyvää syntymäpäivää! :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan herkullisen näköisiä leivoksia =) Oikein paljon Onnea pyöreitä täyttäneelle!!!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa syntymäpävää sulle! :)

    Noi koristeet on kyllä aika ihania, girlyyy :D Synttärijuhlinnat odottaa ihan kulman takana itselläkin joten leipomissuunnitelmia hioessa ja inspiraatiota täällä metsästellessä ;)

    VastaaPoista
  6. Paljon onnea, näin päivän myöhässä!! :)

    Nuo keksit on ihania! Ja juustokakkuleivokset mainioita :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3